Word Online, Excel Online og Powerpoint Online

Mathias DitlevViden, Blog

office online word online powerpoint online excel online

Muligheder hos Onlime.dk

Word, Excel og Powerpoint


De fleste af os kender jo godt til Microsoft Office – ja, de fleste af os bruger nok et eller flere af dets programmer hver eneste dag, uanset om vi sidder på skolebænken, i en stol på et kontor, i et tog eller derhjemme.

Men hvor mange af os kender til Microsoft Office Online og de muligheder, som en online udgave af de populære programmer giver?

I dette indlæg går vi til den fra et historisk perspektiv – vi starter med at kigge nærmere på, hvordan det hele startede, og slutter af med at fortælle om den nye udvikling af Microsoft Office-programmerne.

Kom i gang med Office OnlineSe hvordan du bruger Office Online med dit abonnement hos Onlime.dk
Word Online, Excel Online, Powerpoint Online
Word Online, Excel Online og Powerpoint Online følger gratis med en konto hos Onlime.dk.
word online

Afsnit 1

En leg med ord - Word

Hop til afsnit
excel online

Afsnit 2

Bliv klogere på dine tal – Excel

Hop til afsnit
powerpoint online

Afsnit 3

Præsentationer i Powerpoint

Hop til afsnit

Afsnit 1:

En leg med ord – Word Online


Hvem har ikke prøvet kræfter med en udgave af Microsoft Word? Programmet, som må siges at være noget nær uundværligt for mange mennesker i det daglige, blev introduceret i 1983, og var det første tekstbehandlingsprogram til at blive brugt med en mus.

I dag er Word det mest populære program på markedet af sin art, men faktisk har det ikke altid ligget i kortene. Programmet blev nemlig ikke særlig godt modtaget af kritikere ved sin udgivelse i midten af 80’erne, og det tog en længere årrække før Word kunne sidde på 80 % af markedet for teksthandlingsprogrammer (1996).

Word Online
Word følger gratis med, når du har en bruger hos Onlime.

Mange forbinder nok Word med at være en del af Microsofts eget styresystem – Windows – og tænker, at programmet nok senere hen er blevet videreudviklet til også at inkludere Mac. Utroligt nok er dette ikke tilfældet: den første udgave af Word udkom nemlig til den klassiske Mac OS i 1985, mens den første udgave udkom til Windows i 1989.

Efterfølgende har programmet gennemgået utallige opdateringer, som har givet os nogle af de bedste og mest brugbare funktioner i Word, herunder autokorrektur og autoformat i 1993, makroer i 1997, punktopstilling i 1997 for bare at nævne nogle få.

Alle disse funktioner er naturligvis også tilgængelige i Word Online.

 

Afsnit 2:

Bliv klogere på dine tal – Excel Online


excel online

Hvis du nogensinde har skulle opstille et regnestykke på en computer, har du sikkert brugt Microsoft Excel. Det uhyre populære program blev introduceret, lige efter Microsoft Word, i 1985.

Ligesom Microsoft Word, forbinder mange nok Excel med Windows – og tænker, at programmet nok er blevet videreudviklet til Mac-styresystemer. Nøjagtig som med Word, er dette dog ikke tilfældet: Excel blev udgivet til den klassiske Mac OS i 1985 og kom først til Windows i 1987.

Modsat Word, tog samtidens kritikere dog meget positivt imod Excel, og allerede i starten af 90’erne havde programmet udkonkurreret de andre spillere på markedet af regnearksprogrammer.

Efterfølgende har programmet gennemgået utallige opdateringer, som har givet os nogle af de bedste og mest brugbare funktioner i Excel, herunder autosum, makroer, diagrammer, målsøgninger og revision for bare at nævne nogle få.

Alle disse funktioner er naturligvis også tilgængelige i Excel Online.

Afsnit 3:

Lækre og præsentable præsentationer – Powerpoint Online


Vidste du, at Microsoft PowerPoint har været en vigtig del af det amerikanske militær siden årtusindeskiftet? Det er nok noget, de færreste af os har tænkt over, når vi har lavet skolepræsentationer, virksomhedspræsentationer eller opsat et diasshow med forskellige feriebilleder.

Modsat Word og Excel er PowerPoint ikke udviklet af Microsoft. Det blev i stedet udviklet af teknologivirksomheden Forethought Inc og efterfølgende opkøbt af Microsoft i 1987.

Hvad PowerPoint dog har tilfælles med både Word og Excel, er, at det også blev udviklet til Mac-styresystemet først (i 1987) og først udkom til Windows tre år senere (i 1990).

Programmets oprindelige formål var at producere ark til overheadprojektorer. Dette udviklede sig dog hurtigt til i stedet at være videoer til digitale projektorer, som fuldstændigt kunne erstatte arkene til almindelige overheadprojektorer.

Populære Powerpoint

PowerPoint blev hurtigt populært: i starten af 90’erne sad det på en markedsandel på 78 %, mens det i slutningen af 90’erne var steget til hele 95 %.

Faktisk var det så populært, at det gik fra dets oprindeligt-tiltænkte målgruppe, professionelle, til også at blive brugt i andre, almindelige kommunikationssammenhænge fra midten af 90’erne.

Programmet har siden sin oprettelse gennemgået utallige opdateringer, som har givet os nogle af de bedste og mest brugbare funktioner i Microsoft PowerPoint, herunder autokorrektur, makroer og diasshows for bare at nævne nogle få.

Alle disse funktioner er naturligvis også tilgængelige i Office Online.

Afsnit 4:

Altid i udvikling


I dag, hvor flere af vores aktiviteter end nogensinde før foregår via internetnettet og på mobile enheder, er det utrolig nemt og bekvemt, at Microsoft har udviklet cloud-versioner af de populære Office-programmer: Word Online, Excel Online og PowerPoint Online, så brugere verden over kan benytte programmerne på farten, på sofaen, eller hvor de har lyst via deres mobile enheder og evt. tilknytte dokumenterne til en desktop-version ved senere lejlighed.

Smart, ikke? Selvom dette umiddelbart lyder til at være en ny udvikling, er det slet ikke tilfældet. Word og Excel blev nemlig allerede udgivet som apps til Windows-telefoner i slutningen af 90’erne. Senere kom PowerPoint til, og i 2013 udkom alle programmerne i app-format til iPhone og Android, til iPad i 2014 og til Android-tablets i 2015.

Idet apps er til mobile enheder, indeholder de ikke alle funktionerne fra desktop-versionerne. Til gengæld er det smart, at du nu kan koble dit arbejde i Online-versionen sammen med desktop-versionen. Begge versioner er fuldt kombatible med hinanden.

Afsnit 5:

En opsummering - et hav af muligheder


Gennem årene har de populære Microsoft Office-programmer, Microsoft Word, Microsoft Excel og Microsoft PowerPoint, gennemgået en stor forandring – men vigtigst af alt, har alle tre programmer etableret sig som førende på markedet for deres forskellige områder.

Den nyeste dreng i klassen, Office Online, giver adgang til et hav af forskellige muligheder, som lever op til de forventninger og krav, vi stiller til samtidens programmer – de skal kunne tages med på farten, være brugervenlige og ikke mindst give os mulighed for at samarbejde med vores kolleger, studiegruppe, venner eller familiemedlemmer.

Det har f.eks. aldrig været nemmere at arbejde i Word før, som det er med Word Online i dag.

Som noget helt unikt, hænger online- og offline-versionerne af de populære programmer sammen. Dermed er der mulighed for at: indgå i realtidssamarbejde på Office Online, redigere i dokumenterne via de forskellige apps, downloade og tage dokumenterne med offline i den almindelige desktop-version, invitere og selv bestemme, hvem der skal have redigeringsrettigheder i dokumenterne og meget meget mere.

Er du kunde hos Onlime, har du automatisk og gratis adgang til Office Online - vær så god!