Databehandleraftale

Indgåelse af databehandleraftale

Vores databehandleraftale (åben her) tilbydes virksomheder eller organisationer, der behandler personoplysninger og hertil bruger en erhvervskonto. Jvf. persondataforordningens artikel 4 forstås du som dataansvarlig og vi som databehandler, idet vi udelukkende behandler data efter instruks fra dig i kraft af, at du eller erhvervskontoens brugere, benytter tjenesten.

Databehandleraftalen er et bilag til vores vilkår og betingelser "Aftalen om Onlime" og udgør en integreret del heraf.

Databehandleraftalen accepteres af en person (DPO hvis denne er udpeget – læs mere her) på vegne af en organisation eller virksomhed ved at udfylde formularen samt at afgive accept.

Der sendes en bekræftelse til den oplyste mailadresse, hvor databehandleraftalen også er vedhæftet.

Har du spørgsmål,  er du velkommen til at kontakte os.

  Bemærk: Accept af cookies fra tredjeparter er nødvendigt, for at du kan udfylde formularen, der er beskyttet af reCAPTCHA og Google.
  Ændre dit cookie-samtykke her.
  Privalivspolitk og Servicevilkår gælder.


  Spørgsmål & svar

  Hvad er persondataforordningen?
  Ifølge EU's forordning om persondata, skal man som virksomhed pr. 25. Maj 2018 efterleve forskellige krav, når der behandles persondata. Man skal bl.a. forholde sig til:

  • Hvilke data der behandles.
  • Hvor data behandles - fysisk og af hvilke parter.
  • Hvem der har adgang til disse data.
  • Hvordan disse data beskyttes

  Derudover sikrer forordningen, at almindelige internet-brugere har bedre rettigheder, bl.a. i forhold til at:

  • Få indsigt i hvile data en virksomhed/organisation har om en
  • Hvordan disse bruges.
  • Få slettet eller udleveret data.
  • Få kontrol over hvilke data man videregiver.

  Læs mere her:  https://www.datatilsynet.dk/hvad-siger-reglerne/vejledning

  Hvornår skal man benytte en databehandleraftale?
  En databehandleraftale skal indgås mellem organisationer eller virksomheder og de 3. parter eller underdatabehandlere, man måtte bruge til behandling af persondata.

  Ejer man eksempelvis en hjemmeside med en kontaktformular, sker der en databehandling, da datasubjektet (eks. en kunde) opgiver sine kontaktoplysninger. Dermed skal der indgås en databehandleraftale med hosting-udbyderen af hjemmesiden da persondata behandles og opbevares på deres servere.

  Hvad er persondata
  Persondata betegner enhver form for information om en identificeret eller identificerbar person. Dette kan være almindelige kontaktinformationer så som navn, e-mail, adresse, stilling, CV, kontonummer osv.

  Særligt følsomme personoplysninger er informationer om eks. en persons helbred og seksuel, politisk og religiøs orientering.