Vi er en uafhængig og lokal tjeneste

Internettet er frit og mangfoldigt – det er godt. Men mange af de tjenester og apps, vi danskere benytter, kommer fra fjerne himmelstrøg og det kan have mange negative konsekvenser.

Vi er en uafhængig og lokal tjeneste
Image
Levi Rauff
august 26, 2021

Hos Onlime.dk er vi en 100 % dansk virksomhed uden investorer fra udlandet. Vi har hovedsæde i Middelfart og datacentre i Norge. Vi kalder os derfor en lokal tjeneste, når vi tænker på, hvor stort og globalt internettet er.

Læs med og opdag hvad det vil sige – her nævner vi tre forskelle mellem Onlime.dk og tjenester uden for Danmark og EU.

Hvem bestemmer, hvor serveren står?

Den fysiske placering af data og virksomheders juridiske placering er afgørende for, hvordan dine digitale rettigheder og data bliver respekteret og beskyttet.

For eksempel er lovgivningen i USA meget anderledes end i EU. Her kan amerikanske myndigheder overvåge og få overdraget oplysninger om EU-borgere uden samtykke – også selvom en amerikansk virksomhed opbevarer data i EU.

Selvom persondataforordningen (GDPR) styrker vores sikkerhed og rettigheder, er det svært for myndighederne i EU fx at kontrollere og efterfølge amerikanske virksomheder, der ofte også undrager sig at betale skat.

Hos Onlime.dk står vi til ansvar over for de danske og norske myndigheder. Vi betaler selvfølgelig skat, da vi er en del af samfundet.

Læs mere om vores privatlivsgarantier.

Forstår du, hvad jeg siger?

Image

Oplevelsen af en app eller tjeneste er ikke kun at tappe og scrolle – det sker, man har brug for hjælp eller vejledning. Vi ved, det er særligt vigtigt, når vi bliver betroet med opgaven om at sikre andre menneskers arbejde og minder.

Derfor kan du hos Onlime.dk komme hurtigt i kontakt med os på flere måder, og vi taler altid dansk.

Dansk kundesupport på flere kanaler er faktisk atypisk for en skybaseret tjeneste, der henvender sig til private forbrugerne og små/mellemstore virksomheder. Men det lønner sig for både forbrugere og virksomheder. Direktør og ansvarlig for kundeoplevelse Levi Rauff fortæller:

Vi sætter enorm stor pris på direkte og personlige kontakt, og vi tænker den centralt ind i vores tjeneste. Det giver gode oplevelser for brugerne, og det hjælper os med at få feedback, så vi hele tiden kan forbedre tjenesten.

Kulsort eller grøn energi?

Diagram over køling af datacenter vha. vand fra fjord.

Datacentre er drivkraften bag vores moderne internet med on-demand levering af filer, streaming og videomøder.

Datacentrene sluger ernorme mængder strøm, og derfor er skyen en stor bidragyder til Co2-niveauet i atmosfæren med ca. 3,5 % af det samlede udslip.

Vores datacentre ligger i Norge og bliver drevet af 100% grøn strøm fra vandkraft. Datacentrene bliver drevet af Digiplex og GreenMountain, som er pionerer i energieffektive løsninger. Fx genanvender Digiplex vand og varme fra serverne til at opvarme nærliggende huse, og Greenmountain nedkøler serverne næsten uden at bruge energi vha. tyngdekraften og vand fra en nærliggende fjord.

Læs mere om vores brug af grøn energi.