Oplysninger & tekniske detaljer

Sikkerhed & Privatliv

Privatlivspolitik & garantier

Vi sikrer dine data og værner om din ret til privatliv.

Det gør vi fordi, vi er forpligtede til at bidrage positivt til vores samfund. Hos Onlime.dk bruger vi ikke dine data, eller viden om dig, til kommercielle formål - dermed bliver din færden ikke til et produkt, der tjener os.

Som bruger hos Onlime.dk er du beskyttet af persondataforordningen. Dette giver dig en lang række rettigheder, så som at vide, hvad vi bruger dine data til, og til at blive glemt.

Også før persondataforordningen beskyttede vi brugere, da vi gemmer din data i Norge. Netop Norge har i mange år haft en af verdens strammeste lovgivninger om beskyttelse af vores informationer på internettet.

Samlet betyder dette, at dine filer og oplysninger ikke overvåges, og de kan ikke skaffes adgang til uden en dommerkendelse fra den norske domstol. Omgåelsen af dommerkendelser er et problem mange steder i verden. Især mange amerikanske tjenester som Google, Microsoft Facebook og Amazon har været udsat for masseovervågning af den amerikanske efterretningstjeneste.

Læs mere: NSA masseovervåger med PRISM-programmet

privatlivspolitik og databeskyttelse
privatlivspolitik og databeskyttelse

Overførsler

Dine data bliver krypteret under overførsel til datacentrene

Trafikken her på siden og gennem vores tjeneste er krypteret med 256bit TLS 1.2 AES kryptering.

Din computer "snakker" med andre computere, når du besøger hjemmesider, bruger internet-tjenester og streamer.

Oplysninger flyver derfor konstant igennem internettet, som kan identificere dig, eller som på anden måde er værdifuld for dig. Det kan være dine kortoplysninger når du handler, eller personlige billeder i din online backup.

Når du besøger vores side her, eller tilgår dine filer hos os, er alle informationer og data krypteret. Det betyder at informationerne bliver låst og gjort ulæselige med en unik nøgle. Nøglen er gemt og har man den ikke, er dine data ulæselige.

Datacentre

Dine data bliver opbevaret krypteret i vores datacentre.

Alle filer bliver opbevaret på vores servere, der hovedsageligt kører Linux.

Datacentrene er af absolut højeste kvalitet og er placeret i Oslo og Stavanger, Norge. Her i baggrunden ser du datacentret i Stavanger, der som en tidligere NATO bunker er solid beskyttet under 100+ m. granit.

Både fysiske og virtuelle sikkerhedsforanstaltninger er af højeste industristandart med bl.a. nødstrømsanlæg, HVAC køling, Argonite brandbeskyttelsessystem, beskyttelse mod elektromagnetisk impuls, firewall og avanceret overvågning.

Datacentrene er opkoblet til fiberforbindelser fra flere forskellige internetudbydere for at sikre maksimal båndbredde og leveringsdygtighed.

Tekniske dokumenter kan fremvises ved forespørgsel.

Læs mere om datacentrerne hos Greenmountain.

Datacentrene lever op til følgende ISO standarder:

  • ISO 9001: 2015 Quality Management Systems
  • ISO 27001: 2013 Information Security Management System Standard
  • OHSAS 18001: 2007 Occupational Health and Safety Management
  • ISO 14001: 2015 Environmental Management System Standard

Læs mere om opfyldelse af standarderne her

privatlivspolitik og databeskyttelseImageImage
privatlivspolitik og databeskyttelse

100% grøn energi

Onlime benytter datacentre drevet af grøn og vedvarende energi.

Internettet og online tjenester er ikke ubetydelige i Co2 regnskabet – tværtimod. Den store påvirkning på miljøet skyldes strømforbruget til at drive de servere, der sikkert opbevarer og transmitterer vores filer.

Vi benytter datacentre i Norge, som bliver drevet af Digiplex og Green Mountain. Næsten al energi bliver skabt ved vindkraft og vandkraft af Norges mange elver og floder.

Gennem et samarbejde med ECOHZ er det muligt at sikre 100% grøn og vedvarende energi til drift af serverne. Helt konkret bliver den grønne energi leveret fra en af Norges største floder - Gudbrandsdalslågen.

Selvom vi er i mål med at drive datacentre af 100% vedvarende energi, arbejder konstant vi for at formindske den samlede miljø belastning.

Læs mere: ECOHZ - Guarantees of Origin (GOs)

Læs også: How dirty is your data? (Greenpeace)