Sikkerhed og privatlivspolitik

Her kan du læse mere om de tekniske detaljer hos os.

Privatlivspolitik & garantier | Overførsler | Datacentre | 100% grøn energi

Privatlivspolitik & garantier

Hos ONLIME opbevarer vi dine filer i Norge hos Jottacloud.

Det gør vi fordi, Norge har en af verdens strammeste lovgivninger om beskyttelse af vores informationer på internettet. Dette betyder, at dine filer og oplysninger ikke overvåges og ikke kan skaffes adgang til uden dommerkendelse. Det har netop været problemet hos mange amerikanske tjenester som Google, Microsoft og Apple, der har været udsat for masseovervågning af den amerikanske efterretningstjeneste.

Læs mere: NSA masseovervåger med PRISM-programmet
Læs mere: Norsk privatlivsbeskyttelse og Jottacloud


GDPR 2018 – Persondataforordningen

EU’s nye persondataforordning byder på en lang række retningslinier og krav om hvordan vores personlige data som borgere behandles. Organisationer og virksomheder skal bl.a. nu være helt skarpe på hvorfor og hvordan persondata opsamles, behandles, flyttes og afskaffes, og herunder hvem der er dataansvarlig der hvor persondata behandles. Både vi og Jottacloud lever generelt op til forordningen, og vil være helt klar, når den træder i kraft d. 25. maj.

Databehandleraftale
Vi har sikret en databehandleraftale for virksomheder og organisationer, der benytter en Jottacloud erhvervskonto hos os. Læs mere om denne her.


Sammen med Jottacloud garanterer vi:

  • Vi opbevarer dine data i Norge eller et land med samme eller strammere personlighedslovgivning.
  • Jottacloud opererer under norsk lov.
  • Vi vil aldrig overvåge de data, du lagrer hos Jottacloud.
  • Vi vil ikke overlevere brugerdata til myndigheder medmindre vi modtager en dommerkendelse fra det norske retsvæsen.
  • Vi vil ikke udveksle eller lagre brugerinformationer hos tredjepartstjenester som f.eks. Amazon.
  • Vores ansatte vil ikke åbne eller se data, som du ejer, uden skriftlig godkendelse fra dig.
  • Alle ansatte har underskrevet en fortrolighedserklæring (NDA).
  • Hvis du lukker din konto hos os, garanterer vi, at alle data, vi har om dig, vil blive slettet.

Hvem er Jottacloud?

Jottacloud er den tjeneste, vi benytter for at tilbyde dig sikker og ubegrænset online backup. Vi har nøje udvalgt dem på grund af deres opmærksomhed på privatlivets fred samt mange smarte funktioner og høje hastigheder – Sammen med dansk support og vejledning hos os, har vi samlet et stærkt alternativ til mange af de amerikanske tjenester.

Overførsler

Dine data bliver både krypteret under overførsel og opbevaring i vores datacenter.

Når du bruger din computer til at besøge en hjemmeside, eller bruge en internettjeneste, snakker din computer med disse. Vigtige oplysninger flyver derfor igennem internettet, som kan identificere dig, eller som på anden måde er værdifuld for dig, som eksempelvis dine kortoplysninger når du handler, eller personlige billeder i din online backup.

Her kommer kryptering til undsætning.

Når du besøger vores side her, eller tilgår dine filer i skyen hos Jottacloud, er alle informationer og data, der sendes mellem dine enheder og os og Jottacloud krypteret. Det betyder at informationerne bliver låst og gjort ulæselige med en unik nøgle. Har man ikke nøglen, kan man ikke bruge informationen til noget. Helt konkret krypteres trafikken her på siden og gennem Jottacloud tjenesten med 256bit TLS 1.2 AES kryptering.

Datacentre

Dine data bliver både krypteret under overførsel og opbevaring.

Alle filer bliver opbevaret på Jottaclouds servere. Al hardware er enten ejet eller lejet af Jottacloud og der bruges hovedsageligt Linux servere.

Datacentrene er af absolut højeste kvalitet og er placeret i Oslo, Norge. Både fysiske og virtuelle sikkerhedsforanstaltninger er af højeste industristandart med bla. nødstrømsanlæg, HVAC køling, Argonite brandbeskyttelsessystem, beskyttelse mod elektromagnetisk impuls, firewall og avanceret overvågning.

Ydermere har datacentrene opkobling til fiberkabler fra flere forskellige internetudbydere.

Læs mere om datacentrerne hos Digiplex.
Serverne er bl.a. ISO 9001:2015 and OSHAS 18001 certificeret. Læs mere.

Læs mere: Norge er verdens anden mest attraktive land at opsætte datacentre i.

Tekniske dokumenter kan fremvises ved forespørgsel.

100% grøn energi

Både Onlime og Jottacloud benytter grøn og vedvarende energi. Jottacloud er beliggende i Norge, hvor 99% af al produceret energi bliver produceret fra vandenergi. Det kan lades sig gøre i kraft af bjergene og fjordene, som gør det muligt at skabe energi, når vand flytter sig helt naturligt.

Gennem et samarbejde med ECOHZ er det derfor muligt at drive serverne med 100% grøn og vedvarende energi. Helt konkret bliver den grønne energi leveret fra en af Norges største floder – Gudbrandsdalslågen.

Læs mere: ECOHZ – Guarantees of Origin (GOs)

Læs også: How dirty is your data? (Greenpeace)

Ikon_CO2_neutralt_website_Dansk