Synkronisering

Synkroniser til skyen og hav dine filer med overalt

At synkronisere betyder helt basalt at få noget til at ske samtidig og at få noget til at stemme tidsmæssigt overens med hinanden. Når vi snakker om synkronisering i forhold til vores computere, mobiltelefoner, data og filer så er det er spørgsmål om at have de samme filer på flere enheder.

Når du har en konto hos Onlime, får du en en Synkroniserings-mappe. Alle de ændringer (redigeringer, tilføjelser, sletninger), som du foretager af filerne i din Synk-mappe bliver synkroniseret. Det betyder, at så snart en fil ligger i din Synk-mappe, er den hentet ned og er klar til brug på andre enheder (computer, smartphone, tablet osv.), der er forbundet med din konto.

Du kan synkronisere filer mellem PC, Mac, iOS & Android tablets.
Se hvordan et billede synkroniseres til en anden computer - via skyen.
 

Del filer med synkronisering

Når alt synkroniseres ved hjælp af skyen, deler du nemt filer med andre. Den automatiske synkronisering holder alle delte filer ajour. Dette er nyttigt for såvel virksomheder, som når bedsteforældrene skal have del i billederne fra familiefesten.

Takket være synkroniseringen, får du følelsen af at dele filer som med et fællesdrev - bare på tværs af det store internet.

Synkroniser telefon & tablets

Med Jottacloud på telefoner og tablets, bliver dine mobile enheder også synkroniseret med skyen.

Bare åben Jottacloud appen til Android og iOS - så uploades dine billeder og videoer til skyen sideløbende med de backups, som du måtte have af computere. Det er en envejs-synkronisering, så når eks. dine billeder er synkroniseret til skyen, kan du slette dem på din telefon - så sparer du plads.

De filer, som du måtte have synkroniseret mellem computere vha. af Jottacloud synkroniseringsmappen, kan du også tilgå via din iPhone, iPad og Android enhed. Du kan også lægge filer i synkroniserings mappen.

synkroniser mobil

Automatisk backup med synkronisering

Få automatisk backup af mapper på din computer
Få sikret indholdet i normale mapper på din computer - bare tilføj mapperne du ønsker til backup i Jottacloud.

Synkroniseringen til skyen kører automatisk i baggrunden, så du aldrig skal tænke på at tage backup.

Del filer og mapper

Del hurtigt og nemt dine filer eller mapper fra skrivebord eller browser. Vælg enten at dele via link, eller inviter privat via mail.

Sådan laver du nemt fællesmapper og samarbejder med andre. Og det smarte er, at når man opretter og redigerer filer, synkroniseres de automatisk, så alle er med.

sikker synkronisering

Er synkronisering sikkert?

Synkroniseringen af filer mellem dine enheder og skyen sker med AES 256-bit kryptering.

Det er industristandarden og den krypteringsform, som man også bruger i f.eks. militæret.

Praktisk talt betyder det, at det er umuligt for uvedkommende at opsnappe hvad du synkroniserer mellem dine computere, da alle filer som bliver sendt krypteres undervejs. Alt indhold, som er synkroniseret i skyen, lagres også krypteret.

Ubegrænset plads

Ingen begrænsning for hvor meget, du kan arkivere

Vælger du vores betalingsløsning kan du komme til at råde over en ubegrænset mængde plads i skyen. Det betyder, at du kan have backup og arkiveret filer fra alle dine computere, mobiler og tablets.

Det giver frihed ikke at skulle spekulere på hvor meget plads, man nu har tilbage på sin computer.

ubegrænset plads
privatlivspolitik

Sikkerhed

Vi beskytter og respekterer dit privatliv

Vores mission er at levere en simpel og gennemskuelig tjeneste, der altid tager udgangspunkt i dine rettigheder. Derfor værner vi om, og beskytter alle brugeres privatliv.

✅ Vi kræver aldrig ejerskab over dine filer.
✅ Vi tjener aldrig penge på dine filer og persondata.
✅ Vi indsamler så lidt data som muligt, og bruger dem aldrig til virksomhed.
✅ Vi opbevarer dine data på sikre servere i Norge og lever op til GDPR.

Test din hastighedPrøv vores hastighedstest og se hvor hurtig din uploadhastighed er til vores servere

Hvordan synkroniserer jeg filer mellem to computere?

Du synkroniserer filer mellem alle dine computere, smartphones og tablets ved at tilmelde dig og installere Jottacloud og logge på med din konto på dine forskellige enheder.

Hvis du allerede har installeret Jottacloud, skal du blot føje filer til din Synk-mappe, hvorefter de automatisk synkroniseres til din konto og til enhver computer, smartphone eller tablet, som du også har Jottacloud installeret på.

Du kan se, hvordan du gør i videoen herunder.

Eksemplet i videoen her er fra en Mac, men fremgangsmåden er meget lig på en PC.

Installer Jottacloud-klienten

    1. Begynd med at hente Jottacloud på hver computer, smartphone og tablet, du gerne vil synkronisere filer til og fra.
    2. Under installationen bliver du bedt om at logge på din konto. Du skal have oprettet en ny konto hos os inden installation og skal bruge en konto, uanset hvor mange enheder, som du vil have synkroniseret.
    3. Når Jottacloud er blevet installeret, vil du kunne se Jottacloud-mappe på din harddisk. Tilføj filer til denne specielle mappe, så bliver de automatisk synkroniseret.
    4. Når du har installeret klienten på dine andre computere med den samme konto, kommer dine filer også til syne i Jottacloud-mappen på disse computere. Du kan nu tilgå dine filer via en internetbrowser. Se hvordan her. Smart!

Der bliver automatisk holdt øje og opsyn med Jottacloud-mappen, så den konstant er opdateret på alle dine computere og enheder med de seneste ændringer i dine filer. Ingen yderligere indstillinger er nødvendige for at synkronisere filer på tværs af enheder.Hvordan synkroniserer man en iPhone?

At synkronisere sin iPhone er praktisk talt det samme som at tage backup af sin iPhone. Når du tager backup af din iPhone, uploader du dine billeder og videoer til din backup sideløbende med de backups, som du måtte have af computere. Det er en envejs-synkronisering, så på den måde kan du spare plads på din telefon.

De filer, som du måtte have synkroniseret mellem computere, kan du også tilgå via din iPhone, men ingen filer bliver downloadet ned på din iPhone og optager plads.

1. Download appen til din iPhone eller iPad

Vi har gjort det nemt for dig – hent appen lige her.

2. Åbn appen og log på med din konto


3. Vælg WIFI eller Mobil netværk

Når du åbner appen, kan du bestemme, om der skal uploades billeder og videoer via både WIFI og Mobil netværk (3G og 4G) eller kun WIFI.

Når du tager nye billeder og videoer skal du bare åben Jottacloud på din iPhone, så begynder den automatisk at uploade dem.

Se her en demonstration af et billede, som bliver uploadet til din lagerplads i skyen.

NICE! Nu har du uploadet dine billeder og videoer, så de permanent ligger i skyen.

Hvor mange computere/enheder kan jeg synkronisere?

Du kan synkronisere så mange computere og så mange filer, som du vil. Den eneste begrænsning er din internethastighed.

Synkronisering er meget brugbart hvis du arbejder på flere computere eller sidder i en gruppe, hvor det er nødvendigt for jer at have en delt mappe med delte filer. Synkroniseringen foregår nemlig konstant og arbejder i baggrunden, så de nyeste filer hele tiden er tilgængelig på alle computerne.Er det bedre end et USB-stik?

Et "gammeldags" usb-stik er uden tvivl en af de mest brugte metoder at overføre og fleksibelt opbevare filer på. Det er både billigt og nemt at have med sig i lommen og med nye teknologier, som USB 3.0, er overførselshastigheden også blevet markant bedre end før i tiden. Derfor er et usb-stik ikke nogen dum idé at have i sin redskabskasse.

Men et usb-stik er et fysisk medie og kan komme ud for ulykker. Det kan få en tur i vaskemaskinen eller blive glemt i farten. Så tilgængeligheden er begrænset af at det er et fysisk medie.

Desuden så er det muligt at filer på flere enheder på én gang på tværs af computere uafhængigt af lokation. I princippet kan du have to synkroniserede computere på hver sin side af Jorden - og så længe, at de er i forbindelse med internettet vil filerne være tilgængelige.

Hvis du har brug for at synkronisere flere filer ad gange på flere enheder, så er synkronisering via skyen en klart fordel. Derudover har du fleksibiliteten og sikkerheden, som også er optimal. Kigger du efter hastigheder, og skal du overføre store mængder data hurtigt, er USB 3.0 stadig hurtigere end de flestes internetforbindelse - men hastigheden er på lånt tid for det er kun et spørgsmål om hvornår, at internethastighederne er så hurtige, at fysiske medier bliver udkonkurreret.

På dette punkt er opbevaring af filer i skyen overlegent, da der her kun skal en internetforbindelse til - noget som stort set er tilgængeligt overalt.


Synkronisere filer mellem PC og Mac?

Normalt kan der være flere udfordringer, når man gerne vil overføre filer mellem Windows og Mac. Har man en ekstern harddisk, så er der mange som har oplevet, at der er kompatibilitetsproblemer i forbindelse med skrive- og læse tilladelser, hvilket gør det vanskeligt at overføre filer mellem de to systemer. Alternative måder at overføre på er naturligvis e-mail – her bliver man dog som regel begrænset på filstørrelserne, hvilket er frustrerende, hvis du vil overføre en håndfuld billeder som eksempel.

Synkronisering hos Onlime er understøttet både på Windows og Mac.

Filer som du har valgt skal synkroniseres på tværs af enheder vil dukke op såvel på dine Windows-PC som på dine Macs. Har du 2 Windows-PC og 2 Macs, vil filerne være tilgængelige på dem alle sammen. Ingen kompatibilitetsproblemer dér.

Dette er en af de helt store styrker ved synkronisering i skyen nemlig, at grænserne mellem forskellige styresystemer mindskes. Det gør, at man selv kan vælge hvilket styresystem, som passer bedst til ens behov uden at være bekymret for, om ens filer vil være tilgængelige på andre computere med andre styresystemer.

På en arbejdsplads kan dette være en kæmpe fordel for medarbejderne.Hvor hurtigt kan jeg synkronisere?

Når du synkronisere filer på tværs af enheder over internettet, er din bredbåndsforbindelse en klar indikation om, hvor hurtig tingene vil ske. Des hurtigere sin internetforbindelse er, des hurtigere kan der overføres flere og større filer.

Når man snakker om hastigheden i denne sammenhæng er det vigtigt at lægge mærke til både download – OG uploadhastigheden. Det er nemlig upload hastigheden som afgør hvor hurtigt, du kan sende en fil afsted fra én computer til en anden. I dagens Danmark er download hastigheden som regel den hurtigste, men har du fiberbredbånd, er du langt bedre stillet, når det kommer til upload hastigheden. En fiberforbindelse giver dig nemlig lige hurtig forbinde både hvad angår download og upload.

Tjek din hastighed her >

Vi anbefaler altid vores kunder at have fiberbredbånd, hvis det er muligt. Det er langt det hurtigste i dag.