Hurtig backup i skyen?

Hastighed spiller en afgørende rolle

Hurtig backup i skyen?
Image
Levi Rauff
april 29, 2015

Vi er stolte af, at computermagasinet KOMPUTER FOR ALLE netop valgte at rose os for vores hastighed, da de testede markedet for online backup tilbage i august.

De tester fra tid til anden forskellige services, programmer og softwaresystemer ud, som hjælper os brugere af internettet.

KOMPUTER FOR ALLE, 08/2014 – ”Onlime brillerer på de to allervigtigste parametre i denne stortest, hastighed og brugervenlighed”.

Vi oplever også, at vores kunder roser hastigheden, og mange er overrasket over hvor hurtigt filerne bliver sendt.

Den første gang tager backup tager det naturligvis noget tid, da alle mapper og filer skal uploades. Men herefter er det kun nye filer som sendes, og så går det let og hurtigt.

Vi ved dog, at i og med internethastighederne stiger med fibernet og 4G, vil forventningerne til vores hastigheder også stige. Derfor sigter vi efter at øge hastigheden yderligere i løbet af 2015. Du kan selv tjekke hastigheden ved at prøve Onlime gratis i 14 dage og få sikret alle dine dokumenter, billeder og andre filer i skyen.

Sørg for at have høj uploadhastighed

Det kan ofte være du har undret dig over, hvorfor det tager lang tid at lægge billeder på Facebook, men hvor du eks. fint kan se film fra Netflix?

Uploadhastigheden bliver ofte nedprioriteret af internetudbydere, så det er en god idé at sikre sig, at denne er høj, for at sende og lægge filer online.

Eksempelvis har en forbindelse på 20/2 Mbit ikke en jævn fordeling. Her er det første tal downloadhastigheden og det andet uploadhastigheden.

Test din hastighedPrøv vores hastighedstest og se hvor hurtig din uploadhastighed er

Det kan være en jungle at overskue priser og udbydere og forstå tekniske begreber.

Her får du hjælp til at få overblik og hver måned tjekke tilbud og priser, hos de forskellige udbydere af bredbånd og fibernet: Se priserne her.

Test dine hastigheder

Du kan teste din internetforbindelse, og hvilke udbydere der findes i dit område. Du finder denne tjeneste fra erhvervsstyrelsen her: https://tjekditnet.dk/

Har du oplevet forsinkelse når du bruger Skype eller andre chat tjenester, eller ved online computerspil? Dette skyldes ofte at internetforbindelsen har stor forsinkelse og angives som “latency” i millisekunder.

Normale kobberinstallationer i bredbåndsforbindelser kan have stor forsinkelse, hvorimod fiberforbindelser og i nogen grad de trådløse 4G forbindelser har en meget lav forsinkelse. Derfor kan det betale sig at investere i andet end blot umiddelbare høje hastigheder.

Læs mereLæs mere og bliv klogere på internethastigheder