Grønne tips til dit digitale liv

Forårsrengøring, også digitalt.

Grønne tips til dit digitale liv
Image
Levi Rauff
marts 29, 2015

Mange af os er gode til at få ryddet i vores fysiske ting, men nogle gange er det den digitale del af vores liv, som har mest brug for en omgang.

Vi har samlet nogle tips til en lidt grønnere hverdag.

Få digitaliseret papirer, billeder, musik etc.

Mængden af papir der forbruges i et dansk hjem er enorm. Mange danskere har fået et “Reklamer – Nej Tak” skilt på postkassen, men alligevel dumper der breve ind fra banken, forsikringsselskabet osv. Derudover printer mange af os alle regnskabsmæssige papirer, og vigtige sager fra eboks osv.

Det er en stor belastning for naturen, når vi printer en stor mængde papir.

Det betyder noget, hver gang vi i stedet digitaliserer dem frem for at have dem stående i (fysiske) mapper, i de 5 år man skal gemme vigtige papirer.

De fleste af os har et skab med vigtige papirer, billedealbums, regnskaber osv. Kunne det ikke være skønt at få den plads frigjort? Det kan give ekstra plads og mental ro, at få den slags digitaliseret og lagt i skyen.

Hos os kan du arkivere filer, så dine filer ligger permanent beskyttet i skyen. På mange parametre er dette en langt mere sikker måde at sikre sine filer på end at have dem placeret i hjemmet.

Se vores priser her og kontakt os hvis du er i tvivl om hvad der er det rigtige valg for dig her.

Læs mere om backupFå mere at vide om backup og de mange muligheder hos Onlime

Det kan være en stor mundfuld at skulle digitalisere fx. alle ens CD’er og DVD’er, men når det er gjort, er det skønt at få den ekstra plads.

Det kan betyde, at der pludselig er plads til en ny hobby, eller der kan bliver lidt mere “luft” i stuen, efter de tunge reoler er borte. Mange af os har også mange 35mm negativer liggende og jeg spurgte mig selv for et par år siden, hvorfor dog ikke at disse var sikret.

En dias-skanner tager høj-opløselige billeder af negativerne som ryger direkte ind på computeren, hvorfra online backup kan være klar til automatisk at sikkerhedskopiere dem.

Image

Tænk i genbrug næste gang du køber ny computer

Vores venner hos Refurb sælger genbrugte computere. Det er en god måde at spare penge, samtidig med at man gør noget godt for miljøet.

Hver gang der skal produceres en ny computer, koster der rigtig mange ressourcer fra naturen.

Det kræver fx. 1,5 tons vand 21 kg kemikalier at producere blot én computer inkl. skærm. Derudover skal der bruges en række råstoffer og mineraler, som er ved at slippe op. Disse hentes længere og længere nede i miner, hvor der ikke er rart at arbejde.

Ved at købe (gen)brugt i stedet for nyt, bidrager man til at forlænge levetiden på det udstyr, der allerede er produceret.

Det er en rigtig god ide, og der er efterhånden rigtig mange stærke computere at finde på brugtmarkedet, da mange af os skifter computeren ud oftere og oftere.

Sådan skiller man sig af med elektronisk affald

Det er vigtigt, at elektronisk affald ender det rette sted, når det ikke længere er brugbart. Bor man i byen, er det en god ide at bestille afhentning hos storskrald.dk. Her kan andre se om det har værdi for dem og derefter afhente det direkte på din adresse.

Er udstyret uanvendeligt, bør det afleveres på genbrugspladsen, hvor der er store bure til elektronik og computere. Så sørger de for at udstyres bortskaffes på den bedste måde.