4K video – Sikkerhedskopiering og opbevaring i skyen

Videokvaliteten har forbedret sig - Hvordan får du glæde af det?

4K video – Sikkerhedskopiering og opbevaring i skyen
Image
Mathias Ditlev
marts 15, 2017

Vi er i den tidsalder, hvor der bliver opdaget allerflest videoer. Overalt bliver der filmet og optaget - på mobiltelefoner, kameraer og sågar ure. Alle er vilde med at levende billeder, og sådan har det være lige siden, at det blev muligt. Det er den måske nok mest levende måde at dokumentere og bevare et minde på i dag. Og des bedre kvalitet videoen er des mere levende er det.

I disse år er den bedste videokvalitet, som den almindelig forbruger kan komme i nærheden af, den som går under navnet ’4K’. Dette dækker over en video som har en opløsning på ca. 3,840x2,160 pixels – til sammenligning har en DVD-film en opløsning på 720x480 pixels.

Marques Brownlee har lavet en god og dybdegående forklaring video (på engelsk) om 4K video. Se den herunder.

Hvor kan man se video i 4K?

Et eksempel på et kendt brand, som skyder i opløsningen 4K er actionkameraet GoPro. Kameraet er blevet meget kendt på dets høje videokvalitet i en kompakt størrelse, som alle kan have med overalt. Mange ynder at have det med på ferien, så man kan få nogle seje videoer med hjem.

Mange nyere film og tv-produktioner bliver ligeledes filmet i 4K og Netflix udvider hele tiden deres udvalg af titler, som kan nydes i 4K. Så har man et nyere TV som understøtter ’UltraHD/4K’, så er der gode muligheder for at nyde video i det bedste format til dags dato.

Image

Kan man tage backup af 4K?

Men videofiler optager meget plads på hukommelseskortet eller computeren, en stor videofil fylder endnu mere, og en video med 4k-opløsning er stor! Derfor er der brug for rigelige mængder plads, når du vil tage backup og opbevarer disse videoer.

Hos Onlime har du ubegrænset plads, så der er masser af plads til dine 4K videoer. Har du en hurtig internetforbindelse, kan du udover at uploade videoerne hurtigt tilmed også afspille dem direkte fra skyen uden, at videoen ligger på din computer.

Videoer hos Onlime bliver uploadet og opbevaret i fuld kvalitet - de komprimeres ikke som de gør når man f.eks. uploader dem til Facebook eller Dropbox.

Organisering af billeder og videoer i skyen

Kan du lide at tage billeder og skyde videoer, så ved du, at det at få dem samlet organiseret ét sted kan være noget af en hovedpine. Både fordi det kan være uoverskueligt, når der lige pludselig er rigtig mange emner at holde styr på og fordi, man måske ikke helt ved, hvordan det kan gøre bedst og mest effektivt på computeren.

De spekulationer har vi en løsning på.

Så snart du tager backup hos os af billeder og videoer fra dine computere og mobiler, så bliver de samlet, organiseret og vist det samme sted i skyen hos os. På den måde kan du altid gå tilbage og genopdage tidligere videoer, som du må have taget backup af og du kan se alle dine billeder og videoer til hver en tid på hvilken som helst computer eller mobiltelefon.

Du kan også oprette albums og dele både dem eller enkelte videoer direkte fra skyen via et link.

Så føles dine 4K videoer lige pludselig ikke så store længere!

Læs mereLæs hvordan vi kan hjælpe dig med at organisere dine 4K videoer