Onlime født på Europas hurtigste internet

Danmark er med i toppen.

Onlime født på Europas hurtigste internet
Image
Levi Rauff
november 3, 2015

På trods af at vi nogenlunde følger vore nabolande, når det gælder internethastigheder, så kan der gøres meget på internetområdet i Danmark.

Det er paradoksalt, at mange husstande og virksomheder stadig bøvler med både netværksdækning på telefoner og hastigheder på internettet, når en lille ”flække” i Nordjylland, i en periode, har haft landets og endda verdens hurtigste bredbånd.

Byen hedder Tranum.

Det var erhvervsmanden Per Lorentzen, som var initiativtager til at forbedre den online infrastruktur i byen. Tranum er en almindelig lille landsby, som mange andre i Nordjylland.

Der bor blot 400 mennesker, og ud ad til bærer byen ikke præg af erhvervsliv. Ikke desto mindre var formålet med Per Lorentzens initiativ, at virksomheder også skulle kunne trives i Tranum.

Initiativet bragte Tranum helt øverst på ranglisten over bredbåndshastigheder. Den dag i dag har Tranum stadig landets hurtigste bredbånd.

Danmark har meget at lære af Tranum. Ikke blot kan beboerne streame og downloade som det passer dem, med den internethastighed. Per Lorentzens initiativ har været en katalysator for flere unge mennesker i Tranum til at starte egen virksomhed.

Test din hastighedPrøv vores hastighedstest og se hvor hurtig din forbindelse til vores servere er

Onlime nyder godt af det hurtige fibernet

Onlime, er en af disse virksomheder. Vi er vokset op i Tranum, og blev inspireret af det lynhurtige internet. Det er et perfekt testmiljø for vores platform og stort set i alle aspekter af vores tjeneste, så som backup og synkronisering, giver det rigtig god mening på lynhurtigt internet.

Internettet i Tranum målte hastigheder på 1 Gb/s allerede i 2011. Til sammenligning er den højeste hastighed man kan købe i 2015, i resten af Danmark, 500 Mbit/s, som stadig efter over 4 år kun er halvt så hurtigt, som internettet i en by med 400 indbyggere i Nordjylland.

Det kan godt være at Danmark er Europas bedste land og verdens 3. bedste for virksomheder, men vi har nok stadig meget at lære, selv af en lille nordjysk flække.

Når man ser på de danske internetforbindelser og sammenligner dem med de andre nordiske lande, så ligger Danmark bagefter, dog stadig fornuftigt placeret. Holland, Finland og den evige etter på dette område: Sverige, er alle placeret bedre end Danmark.

Sverige har altid været om ikke verdensmestre, så verdensklasse i internethastigheder.

Ofte bliver Sveriges hurtige internet forbundet med iværksætteri, og det er nok ikke helt ubegrundet. Virksomheder som Spotify og Skype samt mange andre succesfulde internetvirksomheder er startet i Sverige. Man bør begynde at opfatte en god internetforbindelse, som ligeså vigtig for virksomheder, som normal infrastruktur.

Her kan du se de nordiske landes internethastigheder:

internethastighed i Skandinavien

Foto credits: netkablet.dk.

Det bedste land i Europa for virksomheder

Nu er hastighed på internet ikke det eneste parameter for at drive virksomhed. Danmark er netop i denne uge blevet kåret som Europas bedste land at drive virksomhed i. På den internationale rangliste placeres Danmark som nummer 3, kun overgået af Singapore og New Zealand.

Dette er resultatet af verdensbankens årlige rapport ”Doing Business” som undersøger erhvervsklimaet i hele verden. Denne rapport konkluderer altså, at Danmark er placeret meget fornuftigt.

Det er især Danmarks lette procedure med at starte virksomhed online, som Danmark er blevet rost for.

Derudover blev der blandt andet målt på parametrene: hvor nemt det er at starte en virksomhed, anskaffelsen af byggetilladelser, adgang til elektricitet, registrering af ejendomme, kredit, skatteopkrævning og handelsrestriktioner.