✓ Brug på alle dine enheder
✓ Fri adgang til Word, Excel og Powerpoint i skyen
✓ Fri dansk live support
Om Onlime
Nyt samarbejde: Onlime x myway
Vi er glade for at præsentere vores nye samarbejde med Myway, et nyt dansk koncept, der sammen med Onlime er en game-changer for dem, der vil have en mere easy, tryg og problemfrit oplevelse med at bruge en PC eller
Om Onlime
Vi høster ikke dine data – og tjener ikke penge på dem.
Det er ikke en del af vores forretningsmodel at høste og udnytte dine data. Vi koncentrerer os udelukkende om at udvikle og drive vores tjeneste, som du kan bruge til at opbevare dine filer i.
Om Onlime
Vi er en uafhængig og lokal tjeneste
Internettet er frit og mangfoldigt – det er godt.
Men mange af de tjenester og apps, vi danskere benytter, kommer fra fjerne himmelstrøg og det kan have mange negative konsekvenser.
Funktioner
Én app. Mange funktioner til alt og alle.
FAQ om Sikkerhedskopi
Hvordan fungerer en sikkerhedskopi?
Når du skal sikkerhedskopiere, så fungerer det i praksis på den måde, at du tager en kopi af en fil. Den kopi bliver derefter lagt et sikkert sted – det kan enten være på et USB-stik, en ekstern harddisk eller et fjernt sted så som online backup eller egen server.
Før i tiden var det at tage sikkerhedskopi af sine data en langvarig og til tider besværlig process.
I dag er vilkårene noget anderledes.
Bedre teknologi og hurtigere hastigheder gør det meget nemmere at sikkerhedskopiere sine filer online. Overførselshastigheden og indekseringen af filer, som skal sikkerhedskopieres er simpelthen bare meget skarpere og bedre. Samtidigt har du med online backup mulighed for at gendanne filer fra hvor som helst, der er internet. Dette gør det endnu nemmere at have adgang til sine filer hurtigt, og lige, når man skal bruge dem.
Sikkerhedskopiering i dag er automatisk og 100-gange hurtigere end før i tiden.
For blot 5 år siden skulle man bruge et backup program til at tage backup af en computer, og her var den hurtigste og sikreste måde at gøre det manuelt med en ekstern harddisk. Det var tidskrævende og ikke 100% sikkert – forstået på den måde, at en almindelige ekstern harddisk til trods for robusthed stadig er mekanisk og derved kan fejle.
En automatisk backup er i dag den sikkerhedskopiering, som fungerer bedst. Du slipper for at tænke over, at dine filer er sikret. Når den automatiske sikkerhedskopiering oveni købet er i skyen, så er du dækket rigtig godt ind.
Hvad kan jeg tage sikkerhedskopi af?
Du kan sikkerhedskopiere næsten alle digitale filer, som du har på din computer. Billedfiler, videofiler, psd-filer, dokumenter, regneark osv. Listen er lang, men det vigtigste er at vide, at du kan sikkerhedskopiere de filer, som betyder noget for dig. Fotoalbummet fra sommerferien, de vigtige dokumenter og regnearkene med regnskaber eller studieopgaver.
Tag sikkerhedskopi af Skrivebordet – den måske vigtigste mappe for mange?
Så er du sikker på, at når du rydder op på skrivebordet, så vil du senere kunne gendanne en slettet fil, hvis den skulle ryge i oprydningen.
Hvad er den bedste metode?
En sikkerhedskopiering skal være sikker. Meget sikker. Faktisk skal den være så sikker som mulig med de bedste foranstaltninger, der findes, hvis man skal føle, at filer man har sikkerhedskopi af er beskyttet bedst muligt. Denne form for sikkerhed får man ikke, når man tager sin sikkerhedskopi på en ekstern harddisk eller et USB-stik. Man får den heller ikke ved at have sin sikkerhedskopi på en NAS i hjemmet, eller ved at have en hjemmeserver.
Man skal selvfølgelig have en internetforbindelse for at komme i kontakt med sin sikkerhedskopi, men internettet er efterhånden en så integreret del af vores liv, at dette ikke er noget problem. Ligger sikkerhedskopien i skyen, er ens filer altid sikret og tilgængelige, når man har brug for dem.
Hvor mange sikkerhedskopier, bør man have?
Det er altid godt at spille på flere heste, når det gælder om at sikre sine filer. Udover at have selve filerne på sin computer, skal man også have dem et andet sted og alt efter hvor meget arbejde, man vil lægge i det, er det at foretrække at have en kopi mindst 3 forskellige steder.
Hvad med sikkerheden?
Der er mange forskellige grader af sikkerhed, når du skal sikre dine filer og data. Princippet i, at du tager en kopi af din data og lægger den et andet sted end din computer, er dog generel for de fleste slags sikkerhedskopier.
Det er mediet og lokationen, samt fysiske og digitale sikkerhedsforanstaltninger, af de kopierede data, som bestemmer, hvor sikkert opbevaret den er. Med lokationen menes der medier eller steder, som kan opbevare digitale filer så som en ekstern harddisk, et USB-stik, en CD, en server eller lignende.
Den mest almindelige slags sikkerhedskopiering har i mange år foregået på eksterne harddiske og flytbare medier. Men med udbredelsen af hurtig internet som fiberbredbånd og internetteknologier med lysledninger, er sikkerhedskopieringen gennem online backup blevet det foretrukne valg. Det er nemlig det sikreste.
Udover at sikkerhedskopiering i skyen tilbyder opbevaring af data i specialdesignede bygningsfaciliteter, så er sikkerheden ved selve overførslen også svært uigennemtrængelig. Det er den, ved at forbindelsen mellem eks. en computer og en webside eller online backup tjeneste, er krypteret.
Den type kryptering, der ofte bruges til særlig sikre forbindelser, er 256-bit AES og SSL kryptering. Med denne kryptering er det praktisk talt umuligt for udefrakommende at se, hvad der bliver overført. Samme slags kryptering bliver brugt i militæret og til at beskytte de mest følsomme oplysninger i verden.
Men er det lige meget hvor den online backup opbevares? Nej – det forklarer vi mere om længere nede her.
Kan en sikkerhedskopi hackes?
En sikkerhedskopi på eks. en ekstern harddisk er sårbar overfor hackerangreb, hvis den er tilkoblet din computer. Inficeres din computer med virus, kan denne få adgang til dine filer.
Dog kan filer på ens harddisk krypteres, men er filerne ikke opbevaret andet steds, som ved en online backup, er den samlede sikkerhed stadig ikke stor.
En sikkerhedskopi i et moderne datacenter er i høj grad sikret mod hackerangreb. Desværre er der ingen computer-systemer, som er helt sikret mod angreb. Med det sagt så er noget af det det vigtigste i forsvaret mod at blive hacket at have stærke adgangskoder til de konti, man benytter online.
En stærk adgangskode kan sikre én rigtig meget, hvis en computer skulle komme i de forkerte hænder eller, hvis ens computer bliver udsat for et hackerangreb.
Hvor placeres en sikkerhedskopi?
Der er overordnet set to steder, hvor en sikkerhedskopi kan være placeret. Enten er den lokalt inden for huset 4 mure og befinder sig på en ekstern harddisk eller et andet flytbart medie – eller også er den placeret uden for huset. I sidste tilfælde vil den være placeret på en fjernserver i en eller flere specialdesignede bygninger til opbevaring af digital data.
Hvad betyder sikkerhedskopiering?
Sikkerhedskopiering betyder at have en kopi af filer, som sikkerhedsforanstaltning for hvis de oprindelige filer mistes. Du har så og sige en klon af det, som du gerne vil have sikret – f.eks. et dokument, et digitalt billede eller en video. Dette kaldes også for ‘backup’, som er et engelsk udtryk, der også er blevet meget populært herhjemme.
Det er især i den digitale verden og på vores computere og smartphones, at vi er ængstelige for, hvad der sker med vores data og filer, hvis elektronikken svigter. Du har måske oplevet, at computeren går i sort eller, at telefonen er røget med i vaskemaskinen.
Digitale medier er på den ene side utrolig stærke og fleksible – men på den anden side også meget sårbare. Derfor er en sikkerhedskopiering noget, som vil gavne langt de fleste mennesker.
Med sikkerhedskopiering, kan data og filer genskabes fra den kopi, som bliver opbevaret et sikkert sted.
Er der forskel på sikkerhedskopi og backup?
Nej, en sikkerhedskopi og en backup er det samme. ‘Sikkerhedskopi’ er blot den danske term for ‘backup’, som er det engelske ord for at forsikre sig.
Er sikkerhedskopiering nemt at komme i gang med?
I dag er sikkerhedskopiering utroligt nemt at komme i gang med. Kan du skrive i et tekstprogram som eks. Word, kan du også tage en sikkerhedskopi. Online backup kræver ingen specielle krav til computerfærdigheder udover en normal sans for at omgås med et computerprogram. Det er lige til at gå til for stort set alle computerbrugere.
I langt de fleste tilfælde med moderne sikkerhedskopiering (i form af online backup) installerer du et nyt program på din computer. Via dette program har du mulighed for at overføre og synkronisere mapper og filer på din computer, som du selv vælger, til skyen. I programmet kan du også bestemme hvilke mapper, der altid skal overvåges og automatisk sikkerhedskopiere dine filer.
På den måde er dine filer altid opdateret i skyen, når du laver ændringer i en filer eller mapper.
Som eksempler på, hvordan man kommer i gang med sikkerhedskopiering, kan du se Onlime’s video guides til sikkerhedskopiering.
Har du spørgsmål om sikkerhedskopiering, online backup, sikkerhed på nettet eller noget helt andet, så er du altid velkommen til at kontakte os.