Onlime versus Dropbox

Mathias DitlevViden

Cloudgiganten Dropbox

Når der tales om cloud tjenester, så er Dropbox et af de navne, der som regel bliver nævnt først. Og det er med god grund, for tjenesten er en af de tunge drenge i klassen og har været en stor del af branchen siden 2007. Faktisk så stor en del, at de utvivlsomt er nogle af de største i verden.

Og det skal de bare have lov til at være.

Der er heldigvis alternativer, og hos Onlime tilbyder vi sammen med Jottacloud det bedste alternativ. Dette blogindlæg handler ikke om at rakke ned på Dropbox, men hvor de største og afgørende forskelle mellem Onlime og Dropbox ligger.

Det får du i artiklen


Indsigt i 5 forskelle mellem Onlime og den amerikanske kæmpetjeneste Dropbox
Et bud på, hvorfor placeringen af datacentre har betydning for din digitale sikkerhed
En forklaring på, hvorfor vi mener, at kundeservice på dansk skal være i højsædet
Læsetid: 3-4 minutter
Image

Den automatiske backuptjeneste

Vores største intention er at være en backup-løsning, hvor man på sin computer kan vælge enhver mappe og tage backup af den. Det skal ske automatisk i baggrunden alt imens, at vi ikke lægger mærke til det. Dette er hovedingrediensen i at være en fuldblods-backuptjeneste.

Dropbox er ikke en backup-tjeneste forstået på denne måde, at du pr. standard skal vælge mapper til backup – løsningen er meget mere minded på at skulle synkronisere filer mellem dine enheder.

Synkronisering af filer mellem flere computere, smartphones og tablets er rigtig smart, og det kan man selvfølgelig også hos os. Vi er bare hurtigere, da vi har geografien på vores side. Se punkt 2 herunder.

Læs ogsåHar du en digital tyverisikring? - Tempo, Jyllands-Posten.
 

Placering af datacentre giver højere hastigheder

datacentre placeret i Norge giver en højere hastighed

Placeringen af vores datacentre er en af vores helt store styrker i forhold til Dropbox. De er nemlig placeret i Norge, hvilken giver en række helt klare fordele. Hvis man har sin geografi i orden, så skal det ikke tage mange splitsekunder før man ved, at Norge ligger markant tættere på Danmark, end USA gør. Dropbox’ servere ligger i USA, og hver gang man i Danmark uploader noget til dem, så skal dataene passere Atlanterhavet.

Der er Norge tættere på, og det gør, at hastighederne går hurtigere, når du henter og sender filer.

Du kan selv oprette en gratis konto os teste vores hastigheder 🙂

Test din hastighed her.

Læs ogsåOverførselshastigheden til og fra tjenesten Jottacloud er i en særklasse.

En privatlivspolitik, hvor ingen kigger dig over skulderen

verdens bedste privatlivspolitik

Hvis du har fuldt med i nyheder om datasikkerhed, så ved du, at USA og NSA har været beskyldt fra mange vinkler for at have snablen dybt begravet i de amerikanske internet-tjenesters data. Udover Dropbox, er det også gået ud over Google, Amazon og Apple. Dette har skabt vildledte kunder, som ikke følte sig sikre hos tjenesterne, da deres personlige data og filer, som de havde taget backup, var frit eksponeret for den amerikanske regering.

Det giver desværre en mistillid mellem borger og regering, og det er en hæmsko for virksomheder, der slå sig op på netop datasikkerhed, som Dropbox gør. Mange vil blive nødt til at spørge sig selv, om de stoler på dem.

USA har en meget hullet lovgivning hvad angår folks privatlivsrettigheder til fred i den digitale verden.

Modsat Norge.

Norge har en af verdens strengeste lovgivningerne indenfor privatliv i forbindelse med data på internettet. Jottacloud ligger i Norge og garanterer i kraft af lovgivningen, at der ikke udleveres nogen som helst informationer eller data til nogen myndighed – medmindre, at der bliver præsenteret en dommerkendelse fra den norske domstol.

Det er nogle kår, som kunder hos amerikanske tjenester ikke har.

Læs mere om sikkerhedSikkerhed og privatlivspolitik hos Onlime

100% grøn og genanvendelig energi

Går man op i grøn energi, så er Jottacloud et godt valg. I kraft af de norske fjelde er det muligt at drive alle servere, hvor data bliver opbevaret, med 100% grøn og vedvarende energi.

Serverindustrien er kæmpestor, og der kræves rigtig meget energi for at drive et datacenter. I Norge er der nogle naturlige energiressourcer, som ikke umiddelbart findes hos de amerikanske tjenester.

Læs mere100% grøn og vedvarende energi
onlime dropbox

Onlime vs. Dropbox

onlime amazon drive

Onlime vs. Amazon

onlime icloud

Onlime vs. iCloud

dropbox alternativ

Sådan skifter du fra Dropbox til Onlime

En aktiv kundeservice på dansk

Onlime er dansk, og derfor får du som kunde hos os god dansk kundeservice. Hele vores hjemmeside, software, hjælpeartikler og kommunikation er på dansk. Vi sørger for at være så forståelige som muligt, så alle kan være med.

Hvis du er kunde hos amerikanske tjenester, så kan det være forvirrende og mindre nærværende at være i kontakt med deres kundeservice, da sprogforskellen og den fysisk distance giver en naturlig barriere for kommunikation.

Vi synes, at forholdet mellem kunde og en internettjeneste er bedst, når kommunikationen og nærheden er i højsædet. Og de bedste kår for det er, når man taler det samme sprog og er i nærheden.

Gå til vores kundecenter

Det gælder især internettjenester, som for mange måske kan være lettere abstrakte. Vi vil gerne gøre det hele lidt mere jordnært.

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på fordelene hos os generelt set og i forhold til Dropbox. Hvis du har spørgsmål, så skal du bare fange os i chatten her på siden eller skrive til os.

Tak fordi du læste med 🙂