jottacloud

✓ Mist aldrig dine filer
✓ Ubegrænset plads
✓ Automatisk synkronisering til andre computere, telefoner og tablets.


Tilmeld gratis
Gratis 5GB plads for altid.
Opgrader når du vil til ubegrænset plads 890,-/år.

 

Se hvordan et backup program fungerer på en Mac.

Hvad er et backup program?

Et backup program er det redskab, som du skal bruge på din computer, hvis du ønsker at sikre dine digitale filer mod at blive tabt, hvis computeren en dag svigter. Ved at have lavet en backup af filerne, kan du gendanne dem igen, som de var før, hvilket i manges tilfælde kan spare timer i frustration over tabt data og arbejdstimer.

Programmet installeres på computere og vha. det markeres de mapper og filer, som der ønskes backup af. Herefter er backup automatisk og kontinuerlig, så filerne hele tiden er sikret og opdateret, skulle der blive foretaget en ændring i en fil.

Det backup program, som du får adgang til her hos Onlime kører automatisk i baggrunden alt imens, der kan arbejdes videre på computeren.

✓ Du kan tage backup af filer fra PC, Mac, iOS & Android tablets.

Hvorfor bruge et backup program?

Computeren er i dag en fast bestanddel i de fleste danskers hjem og bevidsthed. Mange bruger computeren i forbindelse med arbejde eller studie, og derfor bliver der brugt mange timer foran skærmen.

Resultatet af mange arbejdstimer ved computeren er dokumenter, billeder samt andre filtyper og projekter, som vil være katastrofale at miste. Og ikke kun når man regner det om i kroner og øre i forhold til arbejdstid er ens fil værdifulde, de kan også have en stor affektionsværdi for den enkelte person.

Har du dine billeder fra kameraer og telefoner samlet på din computer, rummer den en enorm personlig værdi. Billederne er digitale, og medmindre de er blevet fremkaldt, er de ikke til at genskabe, hvis først computeren står af eller bliver stjålet. Bliver din bolig udsat for brænd er det ikke kun de fysiske ejendele som går op i røg – det gør de digitale også.

Medmindre du har en backup.

Tænk på backup som en forsikring af dit digitale liv og ejendele. Forsikringer kan dække dig økonomisk, men da digital ejendom ikke kan forsikres økonomisk, bliver du nødt til at have et backup backup til at sikre dig mod datatab.


Backup telefon & tablets

Med Jottacloud på telefoner og tablets, kan du også tage backup af mobile enheder.

Dine billeder sikret og samlet ét sted med et backup program. Smartphone, tablet og computer.

Bare åben Jottacloud appen til Android og iOS – så uploades dine billeder og videoer til skyen sideløbende med de backups, som du måtte have af computere. Det er en envejs-synkronisering, så når eks. dine billeder er synkroniseret til skyen, kan du slette dem på din telefon – så sparer du plads.

De filer, som du måtte have synkroniseret mellem computere vha. af Jottacloud synkroniseringsmappen, kan du også tilgå via din iPhone, iPad og Android enhed. Du kan også lægge filer i synkroniserings mappen.

Læs mere om synkronisering af telefon & tablets

 

Hvad er vigtigst for dig?

Vælg emne og se hvad vi kan gøre for dig

TILMELD GRATIS
 

Tilmeld gratis
Gratis 5GB plads for altid.
Opgrader når du vil til ubegrænset plads 890,-/år.

 

Jottacloud photos hos Onlime sikrer alle dine billeder og videoer

Backup & organisering af dine minder


Dine billeder sikret og samlet ét sted. Smartphone, tablet og computer.


Tilmeld dig og få sikret alle dine billeder og videoer.
Uanset om de er på din telefon, tablet, eller computer, er de alle sikret og organiseret ét sted.

Se mere >Automatisk backup med synkronisering

Få automatisk backup af mapper på din computer
Få sikret indholdet i normale mapper på din computer – bare tilføj mapperne du ønsker til backup i Jottacloud.

Et backup program som sikkerhedskopierer til skyen kører automatisk i baggrunden, så du aldrig skal tænke på at tage backup.


Del filer og mapper

Del hurtigt og nemt dine filer eller mapper fra skrivebord eller browser. Vælg enten at dele via link, eller inviter privat via mail.

Sådan laver du nemt fællesmapper og samarbejder med andre. Og det smarte er, at når man opretter og redigerer filer, synkroniseres de automatisk, så alle er med.

Et backup program skal være sikkert at bruge

Er backup sikkert?

backup af filer mellem dine enheder og skyen sker med AES 256-bit kryptering. Det er industristandarden og den krypteringsform, som man også bruger i f.eks. militæret.

Læs mere om vores sikkerhed her.

Praktisk talt betyder det, at det er umuligt for uvedkommende at opsnappe hvad du synkroniserer mellem dine computere, da alle filer som bliver sendt krypteres undervejs. Alt indhold, som er synkroniseret i skyen, lagres også krypteret.

3 ofte stillede spørgsmål

Ubegrænset plads – er der nogen grænse?

Vi begrænser hverken plads eller hastighed på en almindelig Ubegrænset Konto til privat brug. Dog kan vi kontakte dig, hvis vi mener der er tale om et exceptionelt overforbrug af tjenesten. Læs mere >

Kan jeg opbevare filer permanent i skyen?

Ja! Bare benyt funktionen ‘Arkiv’. Flyt dine filer hertil, og de opbevares trygt online – lidt som en ekstern harddisk i skyen.
Læs mere >

Backup af smartphone og tablet – hvordan?

Hent Jottacloud appen i App Store eller Google Play og log ind. Herefter kan du med det samme begynde sikkerhedskopiering af din mobil eller tablet.
Læs mere >

Manuel vs. automatisk backup

Ja, der er forskel på, hvordan du tager backup, hvilket program du benytter samt, hvor du placerer din backup. Den kan placeres på f.eks. et eksternt medie som en harddisk eller et usb-stik, men de kan også placeres uden for husets fire vægge – i skyen via internettet.

Manuel backup

Der findes et væld af programmer, som gør dig i stand til at lave en backup af dine filer og placere de sikkerhedskopierede filer et andet sted end de originale. I de flestes tilfældes ønskes der at de sikkerhedskopierede filer placeres på et eksternt medie, skulle der ske noget med computeren. Det kunne f.eks. være på en ekstern harddisk, et usb-stik eller en CD.
Dette er dog en aldrende metode og nyere alternative metoder at foretage backup på i dag er langt mere sikkert og mere fleksibelt.

Foretager du stadig backup på din eksterne harddisk, bør du overveje fordelene ved at skifte til en online backup i stedet. Læs mere længere nede [link]

Automatisk backup

Medmindre du allerede har en fast rytme og vane med at tage backup af dine filer manuelt til et eksternt medie, så kan det være svært at få det gjort. Derfor er det en stor fordel, hvis dit backup program automatisk kan overvåge dine mapper og tage backup for dig.

Hvis du tager backup på et eksternt medie, så vil der næsten altid være en eller anden form for manuelt arbejde og risikoen for at glemme den daglige backup er stor.

Har du en hurtig fiberforbindelse er det tilmed hurtigt at tage backup af dine filer i skyen. I flere tilfælde kan det være hurtigere end den manuelle backup til et eksternt medie, også selvom det er koblet til computeren med kabel.

Har du din backup hos Onlime, bliver dine data sikret i Norge. Dette giver dig yderligere hastigheder, når du sender filer til skyen fordi der geografisk ikke er langt fra din computer her i Danmark til Norge. Dette er ikke tilfældet, hvis du bruger en amerikansk tjeneste som Dropbox eller Idrive.

Og så er backup selvfølgelig fuld-automatisk.

Flere ting at være opmærksom på ved backup i skyen

Der er altid flere ting, som man yderligere kan tage til efterretning, når man skal ud og finde det rigtige backup program og især når du vælger et, som tager backup i skyen.

#7 Backup i skyen er fremtidssikret

Internettet er utvivlsomt en stor del af fremtiden. Alt tyder på og går i retning af mere omfattende brug af internettjenester og på den måde udliciterer før avancerede computerprogrammer til at kører direkte fra internettet.

Dette gælder også backup. Tager du backup i skyen er ikke kun dine filer sikret – du er samtidig fremtidssikret mht. nye funktioner og behov.

#8 Fravalg af amerikanske tjenester

Amerikanske tjenester får hug for ikke at værne godt nok om deres kunders informationer, som bliver delt med både amerikanske myndigheder og på anden vis udnyttet. Dette kom især frem efter Edwards Snowdens massive kritik af NSA’s måde at behandle data på. Eksempler på amerikanske tjenester kender du allerede: Google, Dropbox, Amazon, Apple osv.

Derfor er det vigtigt at have dette med i sine overvejelser, da der er mange alternativer til amerikanske tjenester – Onlime er et af dem.

Vi samarbejder sammen med Jottacloud i Norge og er derved underlagt norsk lovgivning, som er blandt verdens strengeste på området for beskyttelse af internetbrugeres informationer.

#9 Pris

Hos mange tjenester betaler du for dit forbrug og bliver opkrævet i takt med, at du skal have backup af mere og mere data.

Hos Onlime får du ubegrænset plads til én fast pris.

Den sikreste form for backup

Skal du have en sikker backup, skal den være automatisk, hurtig og mulig at gendanne filer fra, uanset hvad der sker med din computer eller mobil.

Alle tre fordele og flere til er til stede når du vælger et backup program, som kan hjælpe dig med backup i skyen.

#1 Automatisk backup af filer ud af huset

En backup er sikrest, når den automatisk placeres ude af huset, så filerne er i god behold, selvom din bolig bryder i brand og din computer bliver defekt.

Tager du backup i skyen, bliver din data uploadet til topmoderne og sikrede datacentre, som er i stand til at beskytte dine data i langt højere grad, end du selv er.

Læs mere: Sikkerhed hos Onlime

#2 Adgang til filerne overalt

En af de klare fordele ved at have et backup program, som sender dine filer i skyen er, at de pågældende filer er tilgængelig og til rådighed for dig, uanset hvor du er i verden. Du skal blot have forbindelse til internettet, så har du adgang til alle dine filer direkte på din computer, mobil eller tablet.

#3 Intet behov for en ekstern harddisk

Ved at konvertere mere af arbejdet og digital aktivitet til skyen (cloud computing[link]) så som backup, bliver eksterne medier mere og mere overflødige. Den eksterne harddisk kan snart lægges på hylden, da hurtigere internetforbindelse og bedre adgang til ens filer online gør det muligt at være fleksible på farten uden.

#4 Ubegrænset plads i skyen

Pladsen på computeren, en ekstern harddisk, en usb-pind eller lignende er begrænset og vil blive brugt med tiden.

Det er ikke tilfældet med skyen – her er pladsen ubegrænset og skalérbar i forhold til dine behov.

Læs mere: Ubegrænset plads i skyen med Onlime

#5 Sikkerheden

I kraft af moderne datacentre, som bliver benyttet til at opbevare data, som du tager backup af til skyen, er dine data sikret på bedste vis. Både fysiske og virtuelle sikkerhedsforanstaltninger er af højeste industristandart med bla. nødstrømsanlæg, HVAC køling, Argonite brandbeskyttelsessystem, beskyttelse mod elektromagnetisk impuls, firewall og avanceret overvågning.

Derudover er alle overførsler fra vores backup program og data på serverne krypteret, så det er umuligt for fremmede at aflytte eller på anden vis opsnappe, hvad du sender til skyen.

Læs mere: Sikkerhed og privatlivspolitik hos Onlime

#6 Del filer og samarbejd på tværs af computere

Du har adgang til din backup i skyen via en hvilken som helst internetforbindelse. Det betyder, at du stort set kan få fat i og arbejde på dine filer uanset hvor, du er i verden. Dette er den ultimative fleksibilitet og gør dig samtidig i stand til både at dele og samarbejde på tværs af to eller flere computere.

Det gør det muligt for dig, som primært arbejder foran computeren at arbejde fra hvor henne i verden, du ønsker det.

[RICH_REVIEWS_SNIPPET]

Se vores anmeldelser >


I samarbejde med Jottacloud kan vi tilbyde det bedste backup program i landet. Udover verdens strengeste privatlivspolitik i Norge, får du super hurtige upload hastigheder og en 100% dansk kundeservice, som brænder for at hjælpe dig, når du har brug for det.


onlime.dk e-mærket