Backup program

Automatisk, nemt og på dansk
  Mist aldrig dine filer
  Fungerer på computere, mobiler og tablets
  Grønne datacentre i Skandinavien

300 kr. rabat første år – opret en gratis konto og svar på 4 korte spørgsmål

Opret en gratis konto

Kom godt i gang med en konto hos Onlime og opbevar dine data på grønne datacentre i Skandinavien.

Opret en gratis konto

Kom godt i gang hos Onlime med backup af dine data på grønne datacentre i Skandinavien.
  Brug på alle dine enheder   Fri adgang til Word, Excel og Powerpoint i skyen   Fri dansk live support

Om Onlime

Vi høster ikke dine data – og tjener ikke penge på dem.

Det er ikke en del af vores forretningsmodel at høste og udnytte dine data. Vi koncentrerer os udelukkende om at udvikle og drive vores tjeneste, som du kan bruge til at opbevare dine filer i.

Om Onlime

Vi er en uafhængig og lokal tjeneste

Internettet er frit og mangfoldigt – det er godt. Men mange af de tjenester og apps, vi danskere benytter, kommer fra fjerne himmelstrøg og det kan have mange negative konsekvenser.

Det kan du hos Onlime.dk

Alle vores abonnementer giver dig forskellige funktioner til at håndtere dine filer i skyen. Benyt webadgangen og installer apps til Windows, Mac, iOS og Android.

Automatisk sikkerhedskopiering

Med Sikkerhedskopiering kan mapper, du vælger, blive sikkerhedskopieret til skyen automatisk eller efter en tidsplan.

Vores app kører i baggrunden på din Windows & Mac computer, og sikrer løbende de ændringer, du laver.

Synkronisering

Brug Synkronisering hvis du vil have filer overført automatisk mellem dine enheder.

Synkronisering er smart at bruge, hvis du har flere computere, hvor du vil tilgå dine filer fra, eller hvis du vil samarbejde i filer med andre personer.

Arkiv

Brug Arkiv til at gemme filer, der kun skal ligge i skyen og ikke tage plads på dine enheder. Arkiv er smart at bruge til filer, du ikke tilgår så tit – som gamle billeder og dokumenter.

Deling

Med Deling kan du give andre personer adgang til dine filer i skyen. Du kan lave et offentligt link, der kun tillader personer at se og hente dine filer. Eller du kan lave private delemapper, der tillader personer at oprette, redigere og slette filer.

Hvad er et backup program?

Et backup program er det redskab, som du skal bruge på din computer, hvis du ønsker at sikre dine digitale filer mod at blive tabt, hvis computeren en dag svigter. Ved at have lavet en backup af filerne, kan du gendanne dem igen, som de var før, hvilket i manges tilfælde kan spare timer i frustration over tabt data og arbejdstimer. Programmet installeres på computere og vha. det markeres de mapper og filer, som der ønskes backup af. Herefter er backup automatisk og kontinuerlig, så filerne hele tiden er sikret og opdateret, skulle der blive foretaget en ændring i en fil. Det backup program, som du får adgang til her hos Onlime kører automatisk i baggrunden alt imens, der kan arbejdes videre på computeren.

Hvorfor bruge et backup program?

Computeren er i dag en fast bestanddel i de fleste danskers hjem og bevidsthed. Mange bruger computeren i forbindelse med arbejde eller studie, og derfor bliver der brugt mange timer foran skærmen. Resultatet af mange arbejdstimer ved computeren er dokumenter, billeder samt andre filtyper og projekter, som vil være katastrofale at miste. Og ikke kun når man regner det om i kroner og øre i forhold til arbejdstid er ens fil værdifulde, de kan også have en stor affektionsværdi for den enkelte person. Har du dine billeder fra kameraer og telefoner samlet på din computer, rummer den en enorm personlig værdi. Billederne er digitale, og medmindre de er blevet fremkaldt, er de ikke til at genskabe, hvis først computeren står af eller bliver stjålet. Bliver din bolig udsat for brænd er det ikke kun de fysiske ejendele som går op i røg – det gør de digitale også. Medmindre du har en backup. Tænk på backup som en forsikring af dit digitale liv og ejendele. Forsikringer kan dække dig økonomisk, men da digital ejendom ikke kan forsikres økonomisk, bliver du nødt til at have et backup backup til at sikre dig mod datatab.

Backup telefon & tablets

Med Jottacloud på telefoner og tablets, kan du også tage backup af mobile enheder. Dine billeder sikret og samlet ét sted med et backup program. Smartphone, tablet og computer. Bare åben Jottacloud appen til Android og iOS – så uploades dine billeder og videoer til skyen sideløbende med de backups, som du måtte have af computere. Det er en envejs-synkronisering, så når eks. dine billeder er synkroniseret til skyen, kan du slette dem på din telefon – så sparer du plads. De filer, som du måtte have synkroniseret mellem computere vha. af Jottacloud synkroniseringsmappen, kan du også tilgå via din iPhone, iPad og Android enhed. Du kan også lægge filer i synkroniserings mappen.

Er backup sikkert?

Backup af filer mellem dine enheder og skyen sker med AES 256-bit kryptering. Det er industristandarden og den krypteringsform, som man også bruger i f.eks. militæret. Praktisk talt betyder det, at det er umuligt for uvedkommende at opsnappe hvad du synkroniserer mellem dine computere, da alle filer som bliver sendt krypteres undervejs. Alt indhold, som er synkroniseret i skyen, lagres også krypteret.

Manuel backup

Der findes et væld af programmer, som gør dig i stand til at lave en backup af dine filer og placere de sikkerhedskopierede filer et andet sted end de originale. I de flestes tilfældes ønskes der at de sikkerhedskopierede filer placeres på et eksternt medie, skulle der ske noget med computeren. Det kunne f.eks. være på en ekstern harddisk, et usb-stik eller en CD. Dette er dog en aldrende metode og nyere alternative metoder at foretage backup på i dag er langt mere sikkert og mere fleksibelt. Foretager du stadig backup på din eksterne harddisk, bør du overveje fordelene ved at skifte til en online backup i stedet.

Automatisk backup

Medmindre du allerede har en fast rytme og vane med at tage backup af dine filer manuelt til et eksternt medie, så kan det være svært at få det gjort. Derfor er det en stor fordel, hvis dit backup program automatisk kan overvåge dine mapper og tage backup for dig. Hvis du tager backup på et eksternt medie, så vil der næsten altid være en eller anden form for manuelt arbejde og risikoen for at glemme den daglige backup er stor. Har du en hurtig fiberforbindelse er det tilmed hurtigt at tage backup af dine filer i skyen. I flere tilfælde kan det være hurtigere end den manuelle backup til et eksternt medie, også selvom det er koblet til computeren med kabel. Har du din backup hos Onlime, bliver dine data sikret i Norge. Dette giver dig yderligere hastigheder, når du sender filer til skyen fordi der geografisk ikke er langt fra din computer her i Danmark til Norge. Dette er ikke tilfældet, hvis du bruger en amerikansk tjeneste som Dropbox eller Idrive. Og så er backup selvfølgelig fuld-automatisk.

Er der forskel på backup metoder?

Ja, det er der. En af forskellene ligger i hvor sikkerhedskopien fysisk er opbevaret, og det har direkte indflydelse på, hvor sikker den er. En digital sikkerhedskopi kan opbevares på forskellige medier så som en ekstern harddisk, USB-stik, CD/DVD og selvfølgelig i skyen. Gamle måder at sikre sine data på er de lokale medier som eksterne harddiske mm. men med nye måder at sikkerhedskopiere på er forskellen og sikkerheden så meget større, at de gamle måder ikke længere kan betale sig. Priserne på online sikkerhedskopiering er så tilpas langt nede, at man kan få ubegrænset plads for det samme som en ekstern harddisk koster.

Bør jeg tage backup?

En sikkerhedskopi kan forhindre, at du mister dine dokumenter, billeder og filer på din computer, hvis der sker noget med den. Hvis din computer kommer ud for et uheld, bliver stjålet eller på anden vis bliver ukampdygtigt, og du ikke kan få fat i dine filer på computeren, så kan du genskabe dem fra en sikkerhedskopi. Man skal se sikkerhedskopiering som en form for forsikring i forhold til ens data og filer, og derfor bør man have den. Hvis man ikke har den, kan man ikke genskabe sine filer, hvis det er nødvendigt.