Nye tider: Nye priser & abonnementer

Læs mere om hvordan vi tilpasser os tiden med nye priser og abonnementer.

Nye tider: Nye priser & abonnementer
Image
Onlime
december 1, 2022

Inflationen raser og påvirker os alle. Private såvel som virksomheder er havnet i situationer med udfordringer, vi skal løse. Vi har fulgt situationen nøje det seneste år. Selvom vi har stået med bekymrende blikke, har vi også løftet øjenbrynene og set nye muligheder.

D. 1. januar 2023 justerer vi prisen på næsten alle abonnementer – men vi byder også velkommen til flere abonnementer samt introducerer månedlig betaling.  

Se vores opdaterede priser og nye abonnementer

Om den øgede udgift til strøm og hardware

Hos ONLIME opbevarer vi dine filer på servere, der udelukkende står i Skandinavien. Det gør vi, for at sikre en høj kvalitet, der kommer vores brugere og klimaet til gode.

Norden er et af de bedste steder i verden til at drive datacentre. Det er pga. klimaet, en høj andel af grøn strøm i el-nettet og gode forbindelser til omverden via fiberkabler samt stærk lovgivning om retten til privatliv.

Det seneste år har vores skandinaviske datacentre oplevet en prisstigning på mere end 70 % på strøm og hardware som fx servere og harddiske.

Strømprisens himmelflugt har flere årsager. Vores primære datacenter ligger nær Stavanger og nyder godt af den grønne strøm fra vandkraften i Norge. Dog er vandbeholdningen til vandkraft lavere end normalt og med en øget efterspørgsel grundet Putins ulovlige krig, er priserne kravlet opad.

Den generelle inflation øger også priserne på alle produkter og komponenter med mikrochips. Det påvirker vores normale drift, hvor servere og harddiske løbende bliver serviceret.

Vi går ikke på kompromis - se vores datacenter

Trods høje priser giver det ikke mening at skifte til billigere datacentre i fx USA eller Asien – eller undlade at opdatere vores servere.

Gjorde vi det, ville vi gå på kompromis med tjenestens kvalitet og vores kerneværdier om at tilbyde en lokal og uafhængig, stabil, højt ydeende, bæredygtig og privatlivsbeskyttende cloud-tjeneste.

Med andre ord; 1 GB online lagerplads hos os er usammenlignelig med cloud-tjenester, der har datacentre i Amerika eller Asien.

Kig med, og kom indenfor i det primære og unikke datacenter, vi benytter, hos GreenMountain nær Stavanger i Norge. Af hensyn til sikkerheden, er det begrænset, hvad vi må vise.

Image

Vores primære datacenter ligger hos GreenMountain ved Rennesøy nær Stavanger. Pilen på billedet indikerer indgangen til bunkeren, der tidligere tjente som våbenlager for NATO. Ikke langt herfra går de undersøiske fiberkabler i land.

Image

Datacentret ligger dybt inde i bjerget under 100 meter granit. Dermed kan det modstå store angreb og elektromagnetiske forstyrrelser. Bygningerne du ser, huser de dieseldrevne nødstrømsgeneratorer.

Image

Hele området omkring datacentret er stærkt bevogtet 24/7.

Image

Her ser du det friske vand fra fjorden, der nedkøler kølingsanlægget til datacentret. Traditionelt er det dyrt for både klima og pengepung, men her er vandet 8° køligt året rundt og bliver ledt ind vha. tyngdekraften.

Image

Indgangen til bunkeren der nu er datacenter. Selvom der er tomt på dette billede, er der ofte travl trafik af medarbejdere, der servicerer datacentret og skifter harddiske i serverne.

Image

Velkommen indenfor. Her er et helt kontrolleret og rent miljø for at sikre en stabil drift af serverne, som arbejder i særskilte og brandsikrede rum.

Image

Her ser du en række servere i et af de mange brandsikrede rum. Af sikkerhedshensyn viser vi ikke billeder af vores egne servere.

Image

Velkommen ud igen. Udsigten gør ikke noget for at sikre dine filer – men det vidner om en beliggenhed, der på unik vis muliggør at drive en sikker, klimavenlig og stabil cloud-tjeneste.

  Flere abonnementer og månedlig betaling

  Som prisen er steget på 1 liter mælk, er den det også på 1 GB lagerplads i skyen. Sådan er tilfældet for rigtigt mange digitale tjenester i Danmark og resten af verden. 

  Vi følger situationen og vi ved, at mange forbrugere og virksomheder leder efter måder at spare. For ONLIME betyder det, at vi i højere grad prissætter vores abonnementer, så de er mere fleksible ift. behov og pris.

  Vi er f.eks. glade for at introducere nye erhvervsabonnementer med 250 GB og 500 GB samt et prisstærkt abonnement med 100 GB for studerende. Abonnementerne imødekommer efterspørgslen på mindre mængder online lagerplads men med fuld adgang til alle fordelene i ONLIME.

  Ligeså imødekommer vi efterspørgslen på månedlig betaling for nytegnede abonnementer. Det giver mere fleksibilitet og luft i økonomien for nogle kunder – og dem er vi glade for, vi nu kan hjælpe.

  Nye tider, også for digitale tjenester

  Vores storsælger gennem årene er abonnementet Personlig Fri Plads. Visheden om ikke at løbe tør for online lagerplads er blevet mere bekostelig – og derfor mere værd.

  Men ligesom vi har vænnet os til at spare på strømmen og varmen, vil det for mange kunder give pote at se på, om man kan klare sig med en mindre mængde lagerplads i skyen.

  Gennem året har vi fået flere henvendelser om, hvordan man kan mindske ens pladsforbrug for at overgå til et billigere abonnement.

  Mange brugere kan mindske pladsforbruget, ved at gennemgå sikkerhedskopier af tidligere computere. For andre brugere, kan det være værd at overveje, hvilket indhold man vil prioritere at sikkerhedskopiere i skyen. Log på ONLIME for at gennemgå dine filer.


  Vi går ikke på kompromis - se vores datacenter

  Vi er begejstrede for 2023 og ser meget frem til at introducere store nye funktioner og forbedringer, der giver mere værdi for hver enkelt bruger.

  Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål – tak fordi du læste med.