Backup af WordPress i skyen

Hjemmesider har også brug for backup

Backup af WordPress i skyen
Image
Mathias Ditlev
oktober 7, 2016

Et af de mest forsømte områder, når det handler om hjemmesider, er opdateringer og backup.

Vi kan ikke hjælpe dig med at opdatere din hjemmeside, men vi kan hjælpe med opbevaring af de filer og mapper, som man typisk gemmes på husets computere, sikkert i skyen.

Kun at gemme sin backup på en computer eller en ekstern harddisk er ikke længere en god løsning og den har sine faremomenter: Dels kan computeren gå i stykker, og så er der alvorlig risiko for miste værdifulde hjemmeside-filer og dokumenter. Dels kan den eksterne harddisk lande hårdt på gulvet og gå itu. Dels kan ulykken ramme huset, hvor en uindbudt indbrudstyv løber med de unikke filer og mapper under armen - bevidst eller ubevidst.

Vi kan ikke gentage nok, at det er vigtigt, at du skaber en sikkerhedskopi og gemmer den et sikkert sted.

Det samme gør sig gældende, når det handler om backup af din virksomheds hjemmeside. Mange hjemmeside-ejere glemmer at tage en backup i tide, og i værste fald kan hjemmesiden være tabt, hvis der ikke ligger en brugbar backup, som kan tages i brug, hvis det skulle gå galt.

Opdateringer og backup

Men hvad kan egentlig gå galt? Vi har spurgt Allan Bojsen fra Bojsen IT, som konstruerer hjemmesider i WordPress.

husk backup af dit website

Allan har bred erfaring inden for web, og han har oplevet forskellige uheldige scenarier, når det drejer sig om firmaers hjemmesider.

Han har set hjemmesider, som pludselig fra den ene dag til den anden har været fyldt med alskens gloser, typisk på udenlandsk, og i de tilfælde skal der en grundig oprydning til, før hjemmesiden kører på skinner igen.

- En af de værste ting, der kan ske, er at hjemmesidesystemet ikke holdes opdateret. Det er faktisk en meget typisk forseelse i mange virksomheder. 

Især små og mellemstore virksomheder glemmer at holde sitet opdateret, og det betyder for eksempel, at slemme typer som hackere kan finde små sikkerhedshuller i systemer som Joomla og WordPress. Kommer de først igennem systemets skodder, kan det hurtigt gå galt, siger Allan Bojsen.

Ud over at det er ressourcekrævende, kan det også være katastrofalt for hjemmesidens popularitet i Google.

Hacking er dårligt for SEO

Google ser med alvor på hjemmesider, der har været udsat for hacking. Noget af det sidste Google ønsker, er at ”lokke” deres brugere ind på hackede hjemmesider. Sådanne hackede hjemmesider kan jo være inficeret med ondsindet kode, og det kan i sidste ende betyde at folk via deres besøg på en hacket hjemmeside får skidt ind på deres computer.

Derfor risikerer hjemmesider - som har haft hackerbesøg - at blive straffet i Googles søgeresultater, siger Allan Bojsen.

Allan Bojsen har et par gode råd:

  • Sørg for at holde dit hjemmesidesystem opdateret. Dette inkluderer selve systemet og de ekstra moduler/plugins, der måtte være koblet til.
  • Tag en backup med jævne mellemrum
  • Læg denne backup et sikkert sted, som er afsondret fra hjemmesiden, eksempelvis her hos Onlime.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Vi hjælper gerne - kontakt os her.