Top 3 om vores sikkerhed

Levi RauffBlog, Viden

Læs om sikkerheden af online backup og cloud lagerplads hos Onlime her.
Sikkerhed på internettet med Onlime og Jottacloud

Her forklarer vi dig de top 3 vigtigste ting der er at vide, om sikkerheden hos os. Det er nemlig ikke ligegyldigt af hvem og hvordan din færd på internettet behandles, når du bruger tjenester på internettet. Dette gælder især når det handler om at have sine filer liggende online som en sikkerhedskopi, eller om at nyde friheden ved at have alle sine digitale ejendele med overalt.

Men er sikkerhed på internettet nu også så vigtig?

Ja det er den. Udsagnet her høres oftere og oftere, især omkring debatten om overvågning og myndighedernes adgang til vores alle samens oplysninger ved terrorefterforskning. Men det er ikke kun ”de gode” som gerne vil have fat i vores oplysninger – det vil ”de onde” også.

Vi har flere gange oplevet, at kunder er blevet taget som gidsel i ransomware og hackerangreb, hvor deres filer er blevet låst af en virus, og som låses op mod en løsesum.

Hackerangreb og andre uheld, hvor du mister dine filer, tackler du uden om på bedste vis, ved at benytte online backup og lagerplads. Kom i gang med at sikre dine filer med en gratis konto.

1. Privatlivspolitik –
hvad vi gør vi for at sikre dine oplysninger

Hvor ligger dine filer henne, når de er lagt på internettet?
Jo, de ligger et helt fysisk sted. Det kan være svært at forholde sig til, men der hvor du har lagt dine filer online, eller der hvor du har oprettet en konto (som DR eller Netflix), findes der en computer, hvor dine oplysninger ligger på. Dette kaldes datacentre. Derfor er det vigtigt at have tillid til, at dem der opbevarer vores oplysninger, dokumenter, billeder osv., gør det sikkert og forsvarligt – og uden bagtanker.

Hos ONLIME opbevarer vi dine filer i Oslo, Norge hos Jottacloud.

Sikkerhed på internettet med Onlime og JottacloudDet gør vi fordi, at Norge har er en af verdens strammeste lovgivninger om beskyttelse af vores informationer på internettet. Dette betyder, at dine filer og oplysninger ikke overvåges og ikke kan skaffes adgang til uden dommerkendelse. Det har netop været problemet hos mange amerikanske tjenester som Google, Microsoft og Apple, der har været udsat for masseovervågning af den amerikanske efterretningstjeneste.

Læs mere: NSA masseovervåger med PRISM-programmet
Læs mere: Norsk privatlivsbeskyttelse og Jottacloud

Hvem er Jottacloud?
Jottacloud er den tjeneste vi benytter for at tilbyde dig sikker og ubegrænset online backup. Vi har nøje udvalgt dem på grund af deres opmærksomhed på privatlivets fred, samt mange smarte funktioner og høje hastigheder – Sammen med dansk support og vejledning hos os, har vi samlet et stærkt alternativ til mange af de amerikanske tjenester.

 

2. Topsikrede datacentre – her gemmes dine filer

Når du gemmer filer i din online backup, er de opbevaret på topmoderne datacentre, med mange forskellige typer sikkerhedsforanstaltninger. Har du eksempelvis et billede i din online backup, er det gemt flere gange på flere forskellige datacentre. Er uheldet ude på en af datacentrene, er der stadig en ekstra sikkerhedskopi. Med andre ord:

Vi tager ekstra backup af din backup.

Derudover er dine filer også sikret med fysiske og virtuelle sikkerhedsforanstaltninger som nødstrømsanlæg og brandsikring, samt kryptering og firewalls. Det betyder, at der både sikres mod fysiske indbrud og ulykker, og også mod hackerangreb. Alt dette, sammen med den sikre placering i det norske fjeld, sikrer en meget stærk beskyttelse af dine filer.

Læs mere om sikkerheden ved datacentrene

3. Kryptering – ingen lytter med.

Sikkerhed på internettet opnås med kryptering

Når du bruger din computer til at besøge en hjemmeside, eller bruge en internettjeneste, snakker din computer med disse. Vigtige oplysninger flyver derfor igennem internettet, som kan identificere dig, eller som på anden måde er værdifuld for dig, som eksempelvis dine kortoplysninger når du handler, eller personlige billeder i din online backup.

Dine oplysninger er dine – utilgængelige for andre.

Her kommer kryptering til undsætning: Når du besøger vores side her, eller tilgår dine filer i skyen hos Jottacloud, bliver alle informationer og data, der sendes mellem dine enheder og os og Jottacloud krypteret. Det betyder at informationerne bliver låst og gjort ulæselige med en unik nøgle. Har man ikke nøglen, kan man ikke bruge informationen til noget. Helt konkret krypteres trafikken her på siden og gennem Jottacloud tjenesten med 256bit TLS 1.2 AES kryptering.

Vi håber, at du har fået overblik over den sikkerhed, du får gennem os.

Er du nysgerrig efter mere information, kan du se vores side om sikkerhed eller kontakte os.

Hvis du vil sikre dig på bedst mulige måde på nettet, er det værd at kigge efter en VPN løsning.
Læs mere om VPN.