Sikkerhedskopiering og opbevaring af flytbare medier i skyen

Mathias DitlevBlog, Guides

ekstern harddisk i skyen
online backup af eksterne medier som en harddisk, et sd kort eller et usb stik

Eksterne harddiske, USB-stik eller hukommelseskort

Mange af os bruger eller har brugt flytbare medier til at opbevare vores data på. USB-stik kender de fleste, som til dagligt bruger en computer, det er nemlig en af mest fleksible metoder at flytte data på, når det kommer til fysiske medier. SD-kort er brugt vidt og bredt inden for kameraer, mobiltelefoner og et væld af andre elektroniske apparater, og den eksterne harddisk har altid været rå opbevaringsplads til både backup og opbevaring af større mængder data.

I dette indlæg vil vi forklare hvordan, du tager en sikkerhedskopi af disse flytbare medier. Fremgangsmåden er en anelse anderledes, da det er typisk for dem alle, at de bliver til og frakoblet computeren ofte i forhold til den harddisk, som sidder inde i din computer.

1-2-3 Guide

usb stik som er koblet til en Mac
Som det allerførste skal det flytbare medie være tilkoblet computeren for, at der kan tages backup.
sd kort som er koblet til en Mac

1. Åbn Jottacloud på din computer.

Du skal starte med at åbne Jottacloud på din Windows eller Mac computer. Når du skal åben Jottacloud er det nemmest at gøre det fra menuen – se eksempel herunder.


2. Klik på ‘Tilføj mappe’.

For at tilføje en mappe til din backup, skal du klikke på ‘Tilføj mapper‘ i Jottacloud-vinduet.

Tilføj mappe til backup

3. Marker dit flytbare medie og klik “tilføj”

OSB: Vær opmærksom på, at det ikke er alle USB stik og SD kort, som der kan tages backup af direkte fra enheden. I det tilfælde anbefaler vi, at du overfører dataene til en computer og tager backup af dem der.

Vær særlig opmærksom!

Når du sikkerhedskopierer et flytbart medie går det galt, hvis du frakobler enheden alt imens, at Jottacloud er midt i at tage backup af den. Derfor skal du være særlig opmærksom på, hvordan du gør. Se herunder.

Frakobling af det flytbare medie under eller efter backup.

Det er rigtigt vigtigt, at du fortæller Jottacloud, at du ikke behøver backup af enheden, imens den ikke er tilkoblet computeren. Hvis ikke du gør det, vil programmet se mapperne og filerne som ikke eksisterende – og så slettes de efter 30 dage.

INDEN frakobling af det flytbare medie

Højreklikke på den pågældende mappe/flytbare medie og vælg ‘Afbryd sikkerhedskopiering af ..’

Afbryd sikkerhedskopiering af USB-Stik
EFTER tilkobling af det flytbare medie

Når du tilkobler det flytbare medie til din computer igen, kan du genoptage backup af den ved at højreklikke på den igen og vælge ‘Genoptag sikkerhedskopiering af..’

genoptag sikkerhedskopiering af en mappe

Opbevar data fra dit flytbar medie permanent i skyen til evig tid..

Du kan opbevare data fra dit flytbare medie i skyen permanent, hvis du ønsker det. På den måde afskærer du totalt afhængigheden af at have tilgang til det. Det kan være, at du har en gammel ekstern harddisk, som du gerne vil have backup af, men som du ved, at du ikke kommer til at bruge i fremtiden. Så kan du så og sige ‘pensionere’ den og lade alle filerne og mapperne ligge sikkert opbevaret i skyen.

Læs mere: Arkiver dine filler og mapper i skyen til evig tid

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.