Sådan sikkerhedskopierer du din e-mail

Levi RauffBlog, Guides

sådan sikkerhedskopierer du din mail
sikkerhedskopier din mail

E-mail er flere gange blevet erklæret død…

…men det virker nu ikke til at være helt sandt. Godt nok har mange internettjenester og apps overtaget meget af vores kommunikation som eks. Facebook, WhatsApp, Slack og diverse sociale medier – you name them.

Endog kan e-mail noget særligt.
Det er som om, at e-mail kan opleves som en mere intim og direkte måde at komme i kontakt med hinanden på, set i kontrast til sociale medier osv. E-mail kommunikation er også stadig en hjørnesten i kommunikationen hos de fleste virksomheder. Her bruges e-mail internt mellem teams og afdelinger, og til at snakke til kunderne med. Helt særligt anvendes e-mail af virksomheder, når du handler på internettet – det har du sikkert oplevet.

Sikkerhedskopiering af e-mail?

Har du en e-mail konto hos Windows Live/Hotmail, Google Gmail eller Apple iCloud så har du helt automatisk dine e-mails opbevaret sikkert hos disse tjenester.

Bruger du mail programmer som Outlook, Thunderbird eller Mail, så har du altså både dine e-mails liggende på din computer – og online i skyen, der hvor du har din e-mail fra.

Har du selv sørget for en e-mailadresse, er det formentligt fordi du har egen hjemmeside, eller måske er du med i en forening eller virksomhed el.lign. I dette tilfælde lagres dine e-mails som udgangspunkt også hos der hvor hjemmesiden er hostet, men det kan være en ekstra god ide, at sikkerhedskopiere e-mails alligevel.

Det er ikke meget svært at opsætte sikkerhedskopiering af sådanne e-mail, men det hjælper hvis du er vandt til at rode lidt med computere. Husk, at vi meget gerne hjælper dig – kontakt os altid her.

Læs mere: Vi forklarer alt om sikkerhedskopiering

Har du ikke en online backup konto hos os? Kom i gang med backup af din e-mail, billeder, dokumenter mm. med en gratis konto – tilmeld dig her.

Sådan tager du backup af e-mail i Outlook:

Outlook er et meget anvendt e-mail program og Jottacloud kan sikkerhedskopiere alle e-mail og indstillinger i Outlook.

Dog er der en enkelt vanskelighed, da Jottacloud her tager backup af programfiler, som bruges af Windows, og ikke blot en mappe med eksempelvis billeder i. Det betyder, at Jottacloud ikke kan gennemføre sikkerhedskopieringen af dine e-mails, før at Outlook lukkes.

Dermed skal du som sådan ikke bekymre dig om backup af dine e-mail fra Outlook – bare programmet lukkes en gang imellem, sikres alt automatisk til skyen.


1-2-3 guide


1. Først skal Jottacloud indstilles til at medtage skjulte mapper og filer.

Der er, som før nævnt, fordi det er programfiler, der skal sikkerhedskopieres, og disse filer er ofte skjulte.

 1. Højreklik på Jottacloud ikonet i processlinjen og vælg ”indstillinger”.
  Jottacloud hos Onlime kører automatisk i baggrunden og tager backup

  Åbn menuen på Windows

 2. Sæt flueben i feltet ”Medtag skjulte filer og mapper”.
  Indstil Jottacloud til at medtage skjulte filer og mapper i cloud backup

  Sæt flueben ved “Medtag skjulte filer og mapper”

2. Klik herefter i fanen ”Backup” øverst til højre i Jottacloud vinduet.

Her ser du oversigten over de mapper, som Jottacloud automatisk og konstant tager sikkerhedskopi af. Herfra skal Outlook mappen tilføjes til backup.

 1. Klik på ”Tilføj mappe” nederst i venstre hjørne.
 2. Nu åbnes stifinder, og Outlook-mappen skal tilføjes. Din Outlook-mappe ligger enten under C:\Users\ditbrugernavn\AppData\Local\Microsoft\Outlook – eller under C:\Users\ditbrugernavn\Documents\Outlook Filer. Du kan bekræfte hvilken det er, ved at se om der ligger Outlook-filer, der matcher din(e) mailadresse(r). For at tilgå mappen, skal du bare skrive dit brugernavn ind i stien som eks. ”C:\Users\Hans Hansen\AppData\Local\Microsoft\Outlook
 3. Til sidst klikker du på ”Vælg mappe”.
  Tilføj Outlook e-mail mappen til backup

  Tilføj Outlook e-mail mappen til backup

OBS: Er der efterfølgende angivet med rød tekst, at sikkerhedskopieringen ikke kan gennemføres pga. en udelukning, så marker Outlook-mappen og klik på knappen ”udeluk” nedenfor og fjern fluebenet ud for mappen.


Sådan tager du backup af e-mail i Thunderbird:

Det helt samme gør sig gældende for Thunderbird som ved Outlook.

Her tilføjer du mappen til backup på samme måde.
Placeringen af mappen med profil- og kontooplysninger, e-mail mm. er placeret her: C:\Users\ditbrugernavn\AppData\Local\Thunderbird\Profiles

Tilføj Thunderbird mappe til backup

Tilføj Thunderbird mappe til backup

Når du vil gendanne din e-mail konto og dets indhold, lukker du for Thunderbird og kopierer mappens indhold ind i Thunderbird-mappen igen: C:\Users\ditbrugernavn\AppData\Local\Microsoft\Outlook


Backup af Mail på Mac – og andre programmer

Bruger du andre e-mail programmer, så bør du kunne tilføje din e-mail konto til backup på samme måde. Du skal bare kende til hvor på computeren, at e-mail programmet gemmer dine oplysninger.

Læs også: Backup af Mail-app’en på Mac


Vi håber du har fået gavn af dette blogindlæg – tak fordi du læse med 🙂
Husk, at du altid kan kontakte os her.