Sådan laver du backup af din Android smartphone

Mathias DitlevGuides, Mobil

tag backup af din android smartphone med Jottacloud hos onlime
Hej! Dette indlæg afventer opdatering.
Appen til Android, som omtales her i indlægget, er opdateret. Hent den nye app her >
tag backup af android smartphones med Jottacloud hos onlime

Har du en smartphone eller tablet med Android styresystem? Så har du helt sikkert også nogle filer på den, som du gerne vil beskytte og have en sikkerhedskopi af. Det kan være alt lige fra de billeder eller videoer som du har taget med enheden til dokumenter og musikfiler.

Har du en iPhone eller iPad? Så læs vores guide til backup her.

Med Jottacloud appen kan du sikre de uundværlige filer på din smartphone og samtidig gøre dem tilgængelige på andre enheder. Installationen er ganske simpel og tager under et minut.


1. Hent Jottacloud til din smartphone

Det første du skal gøre er at downloade Jottacloud appen til din Android enhed. Det kan du let gøre enten via din telefon, hvor du vælger appen ”Play Butik”  og søger efter ”Jottacloud” eller du kan logge ind med din Google konto på Google Play via dette link og derefter downloade appen.

Hent Jottacloud til Android i Google Play her.


2. Indstil backup af din smartphone

Efter at du har downloadet og installeret appen, er du klar til at tage backup af de filer du ønsker på din enhed.

  1. Det første du skal gøre er at åbne Jottacloud appen.
  2. Dernæst skal du indtaste din e-mail og din adgangskode som du også bruger til Onlime.dk.
  3. Når du har gjort det skal du vælge funktionen ”Sikkerhedskopi”, den fører dig videre og spørger dig om du vil oprette en ny post til denne telefon, eller overtage en eksisterende telefon? Her skal du vælge ”Opret ny”.
  4. Vælg hvad du vil tilføje til backup som eksempelvis kontakter, billeder, sange, videoer, Sms’er og Mms’er.

Tag backup af billeder og videoer på din Android smartphone

Vælg hvad du vil tilføje til backup i JottacloudBilleder og videoer er helt klart et must have her. Vælger du denne funktion, så bliver dine billeder og videoer automatisk sikkerhedskopieret og gjort tilgængelige på dine andre enheder. Det giver dig ikke kun sikkerhed, men også en utrolig let måde at gøre filerne på din telefon tilgængelige på dine andre enheder.

De andre funktioner er mere efter smag og behag. Hvis du gerne vil  sikkerhedskopiere dine beskeder, skal du også slå backup af SMS og MMS til. Google har en automatisk funktion der laver backup af dine kontakter, men den skal du dog selv vælge at slå til.

 

Tag backup over mobildata eller WI-FI?

Vælg om Jottacloud skal overføre filer over mobildata eller wifiUnder indstillinger skal du gå ind og sikre dig, at der kun er flueben ved sikkerhedskopier over WIFI. Medmindre du har en datapakke med ubegrænset eller rigtig meget data kan det ikke anbefales at bruge 3G til sikkerhedskopiering.

 


Spar plads + se dine PC backups

Tilgå backup og synk-mappe i Jottacloud på AndroidUnder hovedmenuen kan du vælge ”My devices” for at se alle dine enheder som er tilknyttet din Onlime konto. Her er filerne fra de andre enheder også tilgængelige, hvilket vil sige at du kan se og benytte de filer som fx er taget backup af på din computer og dele dem direkte via link.

Det foregår over nettet, så filerne fra din computer bliver selvfølgelig ikke lagret lokalt på din smartphone. Det betyder også at skal du have fat i større filer fra din computer bliver du nød til at have lidt tålmodighed eller en hurtig internetforbindelse.

Vi håber, at du kommer rigtig godt i gang med backup af din Android smartphone. Hvis du har spørgsmål eller feedback, er du meget velkommen til at kontakte os.

Bemærk: Jottacloud appen spørger om adgang til din indentitet, kontaktpersoner, Sms’er, Billeder/medier/filer, oplysninger om Wi-Fi-forbindelse og Enheds-id og opkaldsoplysninger. Dette gør den fordi appen bruger disse oplysninger til at differentiere dine enheder fra hinanden og for at få adgang til de filer du ønsker at lave backup af. Oplysninger bliver holdt fortrolige og er i helt sikre hænder.

Sådan laver du backup af din Android smartphone Gennemsnitlig bedømmelse: ★★★★★ 4.7 baseret på 140 anmeldelser.
5 1

Vores kunder fortæller – læs mere >