Online backup af NAS

Levi RauffBackup, Guides

online backup af NAS - netværksharddisk

Har du en NAS (et netværksdrev), så kan du nemt sikre den online hos Onlime. På den måde kan du gå med rem og seler, når det gælder sikring af dine data.

1. For at tage backup af dit netværksdrev, skal den være tilkoblet en computer, hvor klienten er installeret på (Windows eller Mac).

2. Herefter tilføjer den blot, som når du tilføjer enhver anden mappe til din backup. Herefter går sikkerhedskopieringen i gang og kører automatisk.

Backup af NAS er inkluderet, når du har en konto med ubegrænset konto hos os. En ubegrænset konto koster 770 kr. om året.

Opret en konto her

Er alle NAS understøttet?

Som udgangspunkt understøtter Onlime alle NAS enheder men bemærk:

  • NAS enheden skal opfattes som en netværksdrev på computeren (eks. skal NAS enheden have et drevbogstav på Windows – læs mere her.)
  • Den skal være tilgængelig dvs. tændt og eks. ikke går i strømbesparende tilstand. (Tjek evt. NAS enhedens software)
  • Computeren, som NAS’en er tilkoblet skal være tændt, før at backup af den virker.
  • Onlime understøtter ikke backup af et netværksdrev via ‘rsync’ eller andre teknologier. Det er kun muligt gennem tilkobling til computer.

Hvad er et netværksdrev?

En NAS er en traditionel harddisk som er koblet på dit lokale netværk (altså inden for husets 4 vægge), som du kan bruge til opbevaring af dine data værk fra din computer. Den er via netværket tilgængelig for alle computere, som også er koblet på netværket og derved kan du dele data imellem dine lokale computere.

Sådan et netværksdrev har i lang tid været en af de foretrukne måder at tage backup af alle hustandens computere på. Fordelen har været, at man har kunnet have data liggende væk fra computeren, så filer derved ikke fyldet på computeren.

Mange har benyttet sig af muligheden for RAID, hvor der er flere netværksdrev, som er koblet sammen i sammen. Dette giver muligheden for at den ene disk spejles automatisk til den anden disk – derved har man sine data på 2 harddiske på én gang. Dette er ikke at forveksle med en backup.

Hvis man overvejer at tage backup, så er der dog en del fordele ved at bruge skyen.

Læs mere om skyen mulighederne hos os.