Onlime versus Apple iCloud

Levi RauffiCloud, Viden

onlime versus apple icloud og Onlime

Apple behøver nok ingen introduktion. iPhone, iPad, Mac osv. er de fleste af os velkendte med. Men faktisk bruger Apple meget krudt på deres tjenester, som benyttes gennem deres produkter, heriblandt iTunes, AppStore og iCloud. Apple er kendt for at levere kvalitet, og det må man ofte slippe en god pose penge for.

Funktionen, der gør det muligt at overføre filer til skyen, hedder iCloud Drive – og det er den vi primært sammenligner os med.

Ellers bruges Apples iCloud tjeneste sammen med andre tjenester og apps. Eksempelvis gemmes indhold fra musikappen Garageband og videoredigeringsappen iMovie til iCloud. Derudover bruges iCloud til sikkerhedskopiering af iPhone, iPad og Apple Watch. Dvs. skifter du din iPhone ud med en ny, kan du gendanne indhold og indstillinger fra din tidligere iPhone og forsætte hvor du slap.

Spørgsmålet er, om vi kan konkurrere mod Apple i forhold til at sikre vores indhold i skyen?


Apple iCloud – 5 væsentlige forskelle

Generelt set fungerer Apples iCloud Drive tjeneste meget fint. Dette gælder bl.a. download og upload hastigheder, drift sikkerheden og brugervenligheden. Dog kommer iCloud til kort på flere punkter i forhold til os:

  1. Automatisk helgarderet backup
  2. Ubegrænset plads
  3. Bedre dansk kundeservice
  4. Deling af filer/mapper
  5. Bedre privatlivspolitik

SE OGSÅ: Priser og sammenligning af Onlime og andre tjenester.

1. Automatisk helgarderet backup


Det vigtigste er, at vores filer altid er sikrede. Som mange andre tjenester tilbyder iCloud ikke automatisk backup. Det betyder, at filer og mapper, du vil sikre, skal overføres til iCloud Drive mappen. Dermed er alle andre filer på din computer ikke er sikrede – eks. Dokumenter og Skrivebord. Dette er en tydelig begrænsning i forhold til os.

Hos os kan du med Jottacloud vælge hvilken som helst mappe til automatisk backup, på hele din computer – inklusiv eksterne harddiske, USB stik og netværksdrev (NAS). Alle filer og mapper, som du vælger, sikkerhedskopieres automatisk til skyen i baggrunden, og du kan arbejde videre. Du kan også benytte Jottacloud Synk-mappen og synkronisere filer på tværs af dine enheder.

Det er altså en kæmpe fordel, at filer ikke skal flyttes til en bestemt mappe, før det synkroniseres til skyen og sikkerhedskopieres.

2. Ubegrænset plads

ubegrænset backup i skyen

Der er mange ting vi skal opgradere her i livet – bil, hus, telefonabonnenter osv. Ligeså skal du med Apple iCloud opgradere pladsen i takt med, den fyldes ud; enten 5GB, 50GB, 200GB eller 2TB.
Hos Onlime giver vi dig ikke flere betænkeligheder, men gør det meget overskueligt.

Vi giver dig ét abonnement med ubegrænset plads – eller med andre ord lige den plads du har brug for. Bruger du eks. 200GB, og får behov for 300GB efter en Interrail tur i Europa, er det intet problem.

En anden begrænsning hos iCloud er, at du ikke kan sikkerhedskopiere en fil over 50GB i størrelse. Det kan du selvfølgelig hos os.

3. Bedre dansk kundeservice

danske kundeservice

En tjeneste er mere end bare det den umiddelbart gør for os. Mange elementer spiller ind, som sikrer en god samlet oplevelse. Det er især vigtigt med ordentlig service, når det handler om at sikre vores filer i skyen. Heldigvis er Apple’s iCloud er på den fornuftige side, med tilbud om telefonsupport på dansk. Dette tilbydes ikke normalt hos langt de fleste cloud tjenester.

Vi har testet Apple’s kundeservice og generelt er de venlige og imødekommende ifht. at forklare og løse problemer. Dog savner vi mulighed for fjernstyring af kundens computer, live chat mm.

Hurtig og kyndig vejledning er altafgørende. Derfor finder du førnævnte supportmuligheder hos os.

4. Deling af filer/mapper

En klar fordel ved at overføre filer til skyen er, at de nemt deles med andre. Dette er måske en af de første grunde til at sky-tjenester blev populære for år tilbage. Men her er Apple’s iCloud meget begrænset, da der kun kan deles billeder og videoer med andre personer, der også har en iCloud konto.

Med iCloud er det altså ikke muligt at vælge en vilkårlig mappe i skyen og dele den med andre. Det kan du hos os.

Det gør du enten med et link, som du frit kan dele med andre og henvise til på internettet, eller ved e-mail invitation. Bruger du e-mail invitationen, kan den du inviterer installere Jottacloud – og så overføres jeres delte filer automatisk mellem jeres computere.

5. Bedre privatlivspolitik

Selvom Apple generelt er beskyttende over for kunders privatliv, er der stadig plads til forbedring. Som Edward Snowden afslørende for år tilbage, var og er alle store amerikanske internetgiganter underlagt overvågning af NSA. Dette sker under programmet PRISM. Graden af overvågning i dag er usikker, men det står fast, at den eksisterer. Denne overvågning skyldes NSA’s massindsamling af data samt USA’s juridiske system.

Både fysisk og juridisk er Jottacloud i Norge, som vi benytter, uden for NSA’s rækkevidde. Ydermere garanterer vi, at dine private data ikke kan tilgås eller videregives til tredeparter – eller stater for den sags skyld.

LÆS MERE: Sikkerheden hos Onlime og Jottacloud

Konklusion

Som tidligere nævnt, er der mange gode grunde til at benytte iCloud. Men er automatisk backup af mapper, hvor end de ligger på din computer, vigtig, så kan du klart drage nytte af Onlime. Tilmeld får du altid ubegrænset plads, mulighed for deling af hvad som helst med andre, dansk support og bedre privatlivspolitik.

Tag fat i os hvis du har spørgsmål eller er nysgerrig 🙂

Tilmeld gratis

Prøv hvor nemt det er at tage backup.
Få 5GB gratis og opgrader til ubegrænset plads, når det passer dig.

Tilmeld gratis


Onlime vs. Dropbox

Onlime vs. Amazon

Onlime vs. iCloud

Sådan skifter du fra Dropbox til Onlime