iCloud alternativ

Levi RauffViden, Blog

onlime versus apple icloud og Onlime

6 gode grunde

iCloud alternativ


Apple behøver nok ingen introduktion. iPhone, iPad, Mac osv. er de fleste af os velkendte med. Men faktisk bruger Apple meget krudt på deres tjenester, som benyttes gennem deres produkter, heriblandt iTunes, AppStore og iCloud. Apple er kendt for at levere kvalitet, og det må man ofte slippe en god pose penge for.

Funktionen, der gør det muligt at overføre filer til skyen, hedder iCloud Drive - og det er den vi primært sammenligner os med. Ellers bruges Apples iCloud tjeneste sammen med andre tjenester og apps. Eksempelvis gemmes indhold fra musikappen Garageband og videoredigeringsappen iMovie til iCloud.

Derudover bruges iCloud til sikkerhedskopiering af iPhone, iPad og Apple Watch. Dvs. skifter du din iPhone ud med en ny, kan du gendanne indhold og indstillinger fra din tidligere iPhone og forsætte hvor du slap.

Spørgsmålet er, om vi kan konkurrere mod Apple i forhold til at sikre vores indhold i skyen?

dropbox alternativ

Indhold

automatisk backup til skyen

Afsnit 1

Automatisk helgarderet backup
Hop til afsnit
ubegrænset cloud backup

Afsnit 2

Ubegrænset plads i skyen til alle dine enheder
Hop til afsnit
verdens bedste privatlivspolitik GDPR

Afsnit 3

Verdens mest beskyttende privatlivspolitik
Hop til afsnit
dansk kundeservice

Afsnit 4

Solid og god dansk
kundeservice
Hop til afsnit
grøn energi datacentre

Afsnit 5

Nem og sikker deling af filer/mapper
Hop til afsnit
super hurtig uploadhastighed

Afsnit 6

Super-hurtige uploadhastigheder
Hop til afsnit

Afsnit 1:

Automatisk helgarderet backup


Det vigtigste er, at vores filer altid er sikrede. Som mange andre tjenester tilbyder iCloud ikke automatisk backup. Det betyder, at filer og mapper, du vil sikre, skal overføres til iCloud Drive mappen.

Dermed er alle andre filer på din computer ikke er sikrede - eks. Dokumenter og Skrivebord.

Dette er en tydelig begrænsning i forhold til os.

Hos os kan du med Jottacloud vælge hvilken som helst mappe til automatisk backup, på hele din computer – inklusiv eksterne harddiske, USB stik og netværksdrev (NAS). Alle filer og mapper, som du vælger, sikkerhedskopieres automatisk til skyen i baggrunden, og du kan arbejde videre. Du kan også benytte Jottacloud Synk-mappen og synkronisere filer på tværs af dine enheder.

Det er altså en kæmpe fordel, at filer ikke skal flyttes til en bestemt mappe, før det synkroniseres til skyen og sikkerhedskopieres.

automatisk backup

Afsnit 2:

Ubegrænset plads


ubegrænset plads i skyen

Der er mange ting vi skal opgradere her i livet – bil, hus, telefonabonnenter osv. Ligeså skal du med Apple iCloud opgradere pladsen i takt med, den fyldes ud; enten 5GB, 50GB, 200GB eller 2TB.


Hos Onlime giver vi dig ikke flere betænkeligheder, men gør det meget overskueligt.

Vi giver dig ét abonnement med ubegrænset plads – eller med andre ord lige den plads du har brug for. Bruger du eks. 200GB, og får behov for 300GB efter en Interrail tur i Europa, er det intet problem.

En anden begrænsning hos iCloud er, at du ikke kan sikkerhedskopiere en fil over 50GB i størrelse. Det kan du selvfølgelig hos os.

Ubegrænset plads hos Onlime betyder, at du kan have alt dit data liggende hos os uanset, hvor meget det fylder. Der er ligeledes ingen grænse for, hvor mange computere eller mobile enheder, som du kan have backup af.

Læs mereLæs mere om ubegrænset plads i skyen

Afsnit 3:

Verdens mest beskyttende privatlivspolitik


Selvom Apple generelt er beskyttende over for kunders privatliv, er der stadig plads til forbedring. Som Edward Snowden afslørende for år tilbage, var og er alle store amerikanske internetgiganter underlagt overvågning af NSA. Dette sker under programmet PRISM.

Graden af overvågning i dag er usikker, men det står fast, at den eksisterer. Denne overvågning skyldes NSA's massindsamling af data samt USA's juridiske system.

Både fysisk og juridisk er Jottacloud i Norge, som vi benytter, uden for NSA’s rækkevidde. Ydermere garanterer vi, at dine private data ikke kan tilgås eller videregives til tredjeparter - eller stater for den sags skyld.

sikker privatlivspolitik

Afsnit 4:

Solid og god dansk kundeservice


dansk kundeservice

En tjeneste er mere end bare det den umiddelbart gør for os. Mange elementer spiller ind, som sikrer en god samlet oplevelse.

Det er især vigtigt med ordentlig service, når det handler om at sikre vores filer i skyen. Heldigvis er Apple’s iCloud er på den fornuftige side, med tilbud om telefonsupport på dansk. Dette tilbydes ikke normalt hos langt de fleste cloud tjenester.

Vi har testet Apple’s kundeservice og generelt er de venlige og imødekommende ifht. at forklare og løse problemer. Dog savner vi mulighed for fjernstyring af kundens computer, live chat mm.

Hurtig og kyndig vejledning er altafgørende. Derfor finder du førnævnte supportmuligheder hos os.

Gå til vores kundeserviceDu kan skrive, chatte og ringe til os

Afsnit 5:

Deling af filer/mapper


En klar fordel ved at overføre filer til skyen er, at de nemt deles med andre. Dette er måske en af de første grunde til at sky-tjenester blev populære for år tilbage.

Men her er Apple’s iCloud meget begrænset, da der kun kan deles billeder og videoer med andre personer, der også har en iCloud konto.

Med iCloud er det altså ikke muligt at vælge en vilkårlig mappe i skyen og dele den med andre.

Hos os kan du dele alt  - når først data er blevet sikret i skyen, kan det deles uanset mængde og størrelse.

Afsnit 6:

Super-hurtige uploadhastigheder


hurtig uploadhastighed til skyen

Placeringen af vores datacentre er en af vores helt store styrker i forhold til iCloud.

De er nemlig placeret i Norge, hvilken giver en række helt klare fordele.

Har man sin geografi i orden, så ved man, at Norge ligger markant tættere på Danmark, end USA gør.

iCloud's servere ligger i USA, og hver gang man i Danmark uploader noget til dem, så skal dataene passere Atlanterhavet.

Der er Norge tættere på, og det gør, at hastighederne går hurtigere, når du henter og sender filer.

Du kan selv oprette en gratis konto og teste vores hastigheder 🙂

Test din hastighedTag en hastighedstest til vores servere