GUIDE: Gendan en tidligere version af en fil

Mathias DitlevBackup, Guides

onlime guides gendan tidligere version
gendan en tidligere version af en fil

Gendannelse af en tidligere version

Du kan gendanne en tidligere version af en fil, som du har sikkerhedskopi af og på den måde gendanne en ændring foretaget tidligere i en fil. For at gendanne en tidligere version følg nedenstående korte guide.

Via internetbrowseren

1. Åbn din Webportal igennem Jottacloud på din computer eller følg dette link.

2. Find den fil, som du ønsker at download en tidligere version af. Se billedet herunder.

3. I vinduet som popper op, kan du se en oversigt over tidligere versioner af filen og hente dem ved at klikke ‘Download’.

Du har nu hentet en tidligere version af den pågældende fil.

Sikkerhedskopiering af flere versioner

Når man skal sikkerhedskopiere sine filer, så er der en funktion, som er væsentlig at lægge mærke til nemlig, at der automatisk bliver taget backup af flere versioner af samme fil. Det giver en række muligheder både sikkerhedsmæssigt og i forbindelse med fleksibilitet, når man skal gendanne sine filer.

Helt basalt betyder det, at når du ændrer i en fil, så bliver både den nye fil og den gamle fil gemt sikkert i skyen. På den måde kan du gendanne en tidligere version af filen, hvis den seneste opdaterede fil ikke er den ønskede. Et eksempel kunne være, at du ved en fejl er kommet til at gemme og overskrive f.eks. et dokument eller en fil med enten en ændring, som senere er uønsket, eller med en helt anden fil med et andet indhold. Andre gange kan det være fordelagtigt at kunne se tidligere versioner af sine filer – især på større projekter, hvor der bliver lagt meget arbejde bag.

Hos os får du mulighed for at gendanne op til 5 tidligere versioner af en fil.

Beskyttelse mod ransomware og hackerangreb

Hackerangreb og i særdeles ransomware er noget, som flere og flere danskere desværre bliver udsat for. Det er et ondsindet hackerangreb, som kommer ind på computeren ved at uvidende computerbrugere klikker på links, som resulterer i at et skjult program hentes og installeres på computeren. Efterfølgende bliver hele computeren og tilhørende filer krypteret, og det er kun hackeren som har nøglen til at låse filerne op.

Med sådan et hi-jack af din computer følger der selvfølgelig en løsesum med, som skal betales for at låse computeren op.

Læs også: Ransomangreb – vor tids største sikkerhedstrussel.

Hvis du har en sikkerhedskopi af dine filer, er det muligt at slippe af med hackeren ved at formatere sin computer og efterfølgende gendanne sine filer fra skyen. Det er en af de helt store grunde til at få lagt sig en backup-plan allerede nu inden, at man selv bliver udsat for et angreb. I følge computerworld er der allerede siden starten af året ca. 150.000 danskere, som er blevet udsat for ransomware.

Hos os kan du tage backup af alle dine filer, vi tilbyder nemlig ubegrænset plads til en pris af 770 kr. om året. Kom i gang her.

Hvis du har spørgsmål til versionering af dine filer, ransomware eller noget tredje, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.