GÆSTEINDLÆG: Arkitektstuderende

Mathias DitlevBlog, Historier

Nu tranformation af bilelde 2
GÆSTEINDLÆG er vores blog-serie hvor forskellige mennesker fortæller om deres daglige digitale oplevelser.

arkitektstuderende

Marie Louise er arkitektstuderende i København.

”ERROR” … … ”Error 4” … ”Fuck?” … ”Hvad betyder det?” … ”Fuck” … ”Betyder det at min fil er slettet?” … ”Mener computeren virkelig det?” … ”FUUUCK !” …

Den her situation er ikke særlig sjov at befinde sig i. Især ikke når kl. er 23.30 og ens print-ud-tid på skolen er kl. 10:00 næste dag (og den efterfølgende dag er eksamens-dag).

Mit navn er Marie Louise og jeg går på KADK – Arkitektskolen i København på mit tredje studieår.

Situationen som tidligere beskrevet skete for mig tidligere i år. Jeg var træt, og jeg havde arbejdet på en ”1:50”-arkitekttegning. Det er en tegning, som fylder et helt A1 papir ud. Det betyder, at der ligger et STORT arbejde i sådan en tegning.

en arkitekttegning

At pludselig få slettet en fil, som der er lagt flere timers arbejde i, er bare dybt .. på god jysk .. TRÆLS . Især med udsigt til i hvert fald 3 timers mere arbejde i tegningen. Det er derfor jeg nu, meget fornuftigt, har valgt at investere mine filer, mit arbejde og nærmest mit liv (overdrivelse fremmer forståelse) i at tage sikkerhedskopi af det hele. Det betyder, at jeg aldrig nogensinde skal stå i den overstående situation igen.

Som arkitektstuderende arbejder man meget digitalt og man har enormt mange filer, tegninger, billeder & programmer, som helst skal forblive gemt og ikke pludselig forsvinde.

Som arkitektstuderende arbejder man meget digitalt og man har enormt mange filer, tegninger, billeder & programmer, som helst skal forblive gemt og ikke pludselig forsvinde.

Desuden, når skolens harddisk ikke har mere plads, og man begynder at bruge 3 forskellige USB stik, er det rart blot at skulle have internetadgang, for at kunne gemme sine filer ogg ikke forbande sig selv langt væk, når man har glemt det ene USB-stik et mystisk sted på skolen.

usb stik inden online backup

De usb-stik, som jeg har brugt før.

At vide man har en backup som ikke er afhængig af min computer, betyder en forsikring af mit studie og mit fremtidige arbejde. Og det er virkelig rart!