Hastighedstest

Test din hastighed til vores servere.

Sådan får du et præcist resultat

1. Tilslut computeren direkte til routeren med et ethernet kabel og sluk den trådløse forbindelse.
2. Sluk alle computere, telefoner og andre enheder (ex. kameraer og printere) som bruger netværket.
3. Luk alle åbne programmer og tjenester som bruger internettet. Dette kan f.eks. være dit antivirusprogram eller Skype mm.

Bemærk: denne hastighedstest er kun vejledende. For at teste din hastighed til Onlimes servere på optimal vis, anbefaler vi du bruger Onlime appen på Win/Mac, indstiller til 6 samtidige overførsler og overfører mindst 20 filer på min. 50 MB hver. Husk at lukke krævende apps i baggrunden. Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål 😊

Trustpilot logoImage

Sådan tager du hastighedstesten

Du får det mest præcise resultat, hvis du:

  • Foretager målingen direkte på din fiberboks
  • Slår dit trådløse netværk fra
  • Lukker alle kørende programmer
  • Bruger godkendte kabler (Cat. 5 eller 6)
  • Slår din indbyggede firewall og dit antivirus program fra (husk at slå den til igen efter testen)
  • Bruger en nyere computer

Gratis hastighedstest

Hastighedstesten her på siden er ganske gratis at benytte og er en måde, hvorpå du kan undersøge hvor hurtigt, du kan tage backup hos os.

Download og upload hastighed

Download hastigheden er den indikator, som viser hvor hurtigt du kan hente data ned fra internettet - f.eks. når du indlæser en hjemmeside, modtager en mail eller ser en video på Youtube. Upload hastigheden indikerer, hvor hurtigt du kan sende data fra din computer. Dette er relavant, når du skal tage backup af dine filer fra din computer til skyen - de skal nemlig sendes fra din computer via internettet til vores servere. Upload hastigheden har direkte indflydelse på, hvor hurtigt du kan tage backup i skyen.

Fordelen ved vores hastighedstest

Vores hastighedstest er koblet op direkte til de servere, som vi bruger til at opbevare vores kunders data. Derfor får du med vores hastighedstest et mere retvisende billede af den hastighed, du kan forvente at tage backup med, end hvis du bruger en hastighedstest fra en anden hjemmeside.

Skal du have en hurtigere internetforbindelse?

Overvejer du at anskaffe dig en hurtigere internethastighed for at kunne tage backup, så vil vi anbefale, at du undersøger muligheden for at få fiberbredbånd i din bolig - det er den hurtigste form for internet, du kan få i dag.

Hastighedstesten virker ikke på min computer?

Kan du ikke få hastighedstesten til at måle din hastighed eller får du et resultat som ikke stemmer overens med dine forventninger, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig.

Kontakt os her.

Uploadhastigheden er vigtig

Når du har backup i skyen, er noget af det allervigtigste, at du har en hurtig upload hastighed. Mange udbydere fokuserer på at fremhæve og udbyde en højere download hastighed end upload hastighed, da det er det de fleste kunder har mest brug for.

Men nu hvor tjenester som online backup er blevet tilgængelige, så begynder det også at spille en stor rolle, hvor god uploadhastigheden er.

Mange udbydere tilbyder forbindelser der hedder noget i retning af fx 10/2 eller 20/5.

Det betyder at du får 20 Mbit/s i download hastighed, men kun 5 Mbit/s i uploadhastighed.

Selv om det ikke lyder som den værste forbindelse, så kan det blive langt bedre. For uploader du store eller mange filer, som man sædvanligvis gør, når man tager online backup, så tager det altså noget længere tid, hvis din upload hastighed er lav.

Hvordan får jeg den hurtigste uploadhastighed?

Du får den bedste upload hastighed med en fibernet forbindelse.

Desværre er det ikke alle, der kan få fibernet, da det ikke er udbredt overalt i landet og generelt udbydes  af elselskaberne. I mange instanser tilbyder de at installere det gratis i boligforeninger, hvis der er nok tilslutning til det. Dermed kan en mindre boligforening f.eks. ikke få fibernet lagt gratis ind, hvis området overordnet ikke er interesseret i det.

Forskellen imellem de gammeldags kobberforbindelser (ADSL) og fibernet er, at fibernet kan levere langt højere hastigheder og samtidig kan stå inde for, at du får den hastighed de reklamere med. Med en kobberforbindelse er løftet at du kan få op til f.eks. 20 Mbit/s, hvor du på fibernettet vil få en reel 20 Mbit/s forbindelse.

LANGSOM

Internethastighed igennem telefonstikket

Ved kobberforbindelser kan få hastigheder på op til 300/50 Mbit/s. Det gælder dog ikke alle, da det kommer an på hvor tæt du er på centralen. Des tættere du er, des højere hastighed kan du få i forhold til den, du betaler for.

Den største ulempe ved kobberforbindelser er, at den hastighed du betaler for, f.eks. 20/5, er en approksimativ hastighed, hvilket vil sige at du altså ikke kan være sikker på at få den lovede hastighed. Typisk vil den ligge lavere, både i upload og download hastighed, end hvad du rent faktisk betaler for.

internet igennem telefonstikket

LIDT HURTIGERE

Internethastighed signal igennem kabel-tv

Modtager du dit internet igennem kabel-tv, så kan du få hastigheder på op til 500/60 Mbit/s. Det er selvfølgelig også imponerende, men den slags forbindelse, som f.eks. igennem YouSee, er som regel noget dyr per måned.

bredbånd gennem tv-stik

HURTIGST

Internethastighed signal igennem fibernet

Har du fibernet, så kan du få hastigheder på 1000/1000 Mbit/s til en rimelig pris og endda helt op til 5000/5000 Mbit/s.

Den sidstnævnte forbindelsen er dyr, men det er jo så også ensbetydende med at du kan tage backup til skyen i løbet af kort tid.

Nogle af de gode tjenester, du kan drage nytte af med en hurtig internethastighed:

  1. Backup: Sikrer dine data i skyen.
  2. VPN: Styrker din digitale beskyttelse.
  3. Antivirus: Styrker din computerbeskyttelse.
fiberbredbånd