Amazon Drive alternativ

Levi RauffBlog, Viden

amazon drive versus onlime

6 store forskelle

Amazon Drive alternativ


Amazon - en gigant, der vil det hele

Amazon er en gigantvirksomhed med hovedsæde i USA, og de har mange jern i ilden - kan man godt tillade sig at sige. De er mest kendt for deres online handelssites som Amazon.com og Amazon.co.uk, som de har stor success med.

Med udover at sælge varer på nettet, tilbyder Amazon også en række tjenester, som deres Prime abonnement, der både giver adgang til streaming af video og musik, samt bøger mm.

Sidst men ikke mindst har Amazon en kæmpe internet-infrastruktur i form af deres cloud-server, der bruges af mange virksomheder og tjenester. Eks. brugte Dropbox faktisk Amazon's S3 servere i lang tid, inden de fik deres egne servere.

Hos Onlime koncentrerer vi os om sikker backup i Skandinavien. Læs mere om forskellene mellem Amazon og Onlime herunder.

amazon drive alternativ

Indhold

automatisk backup til skyen

Afsnit 1

Den automatiske, fuldblods-backuptjeneste
Hop til afsnit
ubegrænset cloud backup

Afsnit 2

Ubegrænset plads i skyen til alle dine enheder
Hop til afsnit
verdens bedste privatlivspolitik GDPR

Afsnit 3

Verdens mest beskyttende privatlivspolitik
Hop til afsnit
dansk kundeservice

Afsnit 4

Solid og god dansk
kundeservice
Hop til afsnit
grøn energi datacentre

Afsnit 5

Vores servere kører på 100% grøn energi
Hop til afsnit
super hurtig uploadhastighed

Afsnit 6

Super-hurtige uploadhastigheder
Hop til afsnit

Afsnit 1:

Den automatiske, fuldblods-backuptjeneste


Det allervigtigste er, at vores filer ikke går tabt. Det sikres bedst, når vi ikke selv skal huske på at gemme og opbevare filer i Amazon's Synkroniseringsmappe, som Dropbox og One Drive mfl. også bruger.

Amazon Drive sikrer kun automatisk filer, som ligger i synkroniseringsmappen - ikke dine normale mapper.

amazon drive backup

Hos os kan du vælge helt almindelige mapper på din computer (og ekstern harddisk mm.) til automatisk backup. Det betyder, at indholdet i dine mapper, som "Dokumenter", "Billeder," og endda "Skrivebord" helt automatisk bliver sikkerhedskopieret.

Dette betegner et automatisk backup program, en fuldblods-backuptjeneste, og det får du altså ikke med Amazon. Dog kan du vælge, at Amazon skal tage backup af mapper manuelt - men det sker altså ikke automatisk, og du skal selv huske på at gentage sikkerhedskopieringen fremover, så dine filer altid er sikrede.

automatisk backup

Afsnit 2:

Ubegrænset plads i skyen til alle dine enheder


ubegrænset plads i skyen

Et af vores mål er og har hele tiden været at tilbyde en så simpel tjeneste som muligt.

Derfor tilbyder vi ubegrænset plads.

På den måde undgår vi, at man som kunde skal spekulere over sit forbrug, som er tilfældet hos blandt andet Dropbox.

Ubegrænset plads hos Onlime betyder, at du kan have alt dit data liggende hos os uanset, hvor meget det fylder. Der er ligeledes ingen grænse for, hvor mange computere eller mobile enheder, som du kan have backup af.

Læs mereLæs mere om ubegrænset plads i skyen

Afsnit 3:

Den vigtige snak om privatlivspolitik


sikker privatlivspolitik

Sikkerheden omkring vores data og informationer på internettet, kan ikke beskyttes nok.

Der er utallige måder, hvorpå andre personer, virksomheder og tjenester uhensigtsmæssigt kan få adgang til vores filer. Vi kan eks. udsættes for ransomware hackerangreb, hvor vores filer og færden på computeren bruges som afpresningsmiddel af kriminelle.

Ofte giver vi faktisk tilladelse til tjenester, så de kan kigge i vores filer og tage rettigheder over billeder vi lægger op mm. - dette er også tilfældet med Amazon Drive.

I Amazon Drive betingelserne står der, at Amazon forbeholder sig retten til at bruge, tilgå og opbevare filer, som man lægger på Amazon Drive. Dette er et klart advarselstegn om, at ens filer og informationer kan bruges til langt mere, end hvad godt er. Især når betingelserne faktisk indgås mellem dig som bruger og Amazon Digital Services LLC - så kan Amazon også bruge information om dig til deres online handelssite og andre aktiviteter.

I modsætning, er vores betingelser tydelige og eksplicitte omkring hvilken data der indsamles, og hvad den bruges til.

Udover betingelser og politikker, så er USA generelt set ikke et sikkert sted at opbevare vores filer og data i. De mange afsløringer om masse-dataindsamling fra NSA (den amerikanske efterretningstjeneste) er ikke afkræftede, og det bør alene være grund til at være ekstra påpasselig med at bruge amerikanske tjenester.

Da vores datacentre befinder sig i Norge, og ikke forbinder til andre lande, er det uden for USA's rækkevidde (og også uden for EU's).

Afsnit 4:

Solid og god dansk kundeservice


dansk kundeservice

At finde dansk kundeservice hos tjenester, som tilbyder online backup og lagerplads, er ikke nemt. Sikkerheden omkring vores filer afgøres ikke kun af eks. privatpolitik og kryptering, men også af om man kan komme i kontakt med tjenetesten nemt og hurtigt.

Hvis uheldet er ude, og man mister sine filer, eller er i tvivl om alt kører som det skal, er forståelig og nær hjælp på dansk helt uvurderlig.

Dette gælder både for private brugere, men især for virksomheder, hvor filer og digitale informationer er dyrt og uholdbart at miste.

amazon drive kundeservice på engelsk

Med Amazon Drive er man nødsaget til at ringe til et dyrt amerikansk nummer.

Nuvel, mange af os danskere er gode til engelsk, men vi støder her på underlige ord og termer, der ikke er hverdagskost for mange af os danskere.

Endvidere tilbyder vi hos Onlime at fjernstyre din computer, så vi kan kigge med, og konkret forholde os til din oplevelse. Dette oplever mange som skelsættende, når de først har oplevet hvilken hjælp det er.

Gå til vores kundeserviceDu kan skrive, chatte og ringe til os

Afsnit 5:

Vores servere kører på 100% grøn energi


Det er ikke uden betydning, hvilken påvirkning internettjenesterne vi benytter, har på verden og klimaet. De fleste store tjenester er ved at komme godt efter, men grundet deres størrelse, er det en langsommelig og dyr process. Og at drive internettjenester og dertilhørende datacentre, suger meget strøm.

Amazon angiver, at omkring 40% af energien til deres datacentre er genanvendelig. I forhold til Jottacloud, som ganske vist er mindre end Amazon, er hele 100% af energigen genanvendelig - og det gås der ikke på kompromis med.

Faktisk er Norge kåret til et af de bedste steder i verden at have datacentre, både hvad angår sikkerhed og grøn energitilførsel.

Læs mereLæs mere om 100% grøn og vedvarende energi hos Onlime
grøn energi datacentre

Afsnit 6:

Super-hurtige uploadhastigheder


hurtig uploadhastighed til skyen

Hastigheden, som er tilgængelig for cloud-tjenester, har meget at sige, når det kommer til hvor nem og bekvem tjenesten er at bruge. Når det gælder at sikre vores vigtige filer, kan det ikke gå hurtigt nok. Derfor skal hastigheden ved overførsler både være hurtigt og stabil.

Vi har testet Amazon Drive, hvis servere befinder sig over hele verden, men primært i USA og oplevede generelt hastigheder omkring 20Mbit/s.

Hastigheden er tydeligt begrænset i forhold til servere placeret i Norge, men den er tilforladelig.

Vi har flere kunder, der med fiber-internet udnytter deres hastighed på helt op til 1000Mbit/s. Hastigheden du kan forvente, er dog afhængig af din egen internetforbindelse og udbyder, samt hvilken tid på dagen det er, i forhold til belastning af vores servere.

Test din hastighedTag en hastighedstest til vores servere