Automatisk backup og synkronisering


 

Hos Onlime er mulighederne mange

Læs mere om automatisk backup, synkronisering af filer og permanent arkivering i skyen

Automatisk backup

Automatisk backup betyder, at du kan sikre dine filer og mapper på dine computere, mobiler og tablets uden at skulle røre en finger.

Hver gang du laver en ny mappe eller en ny fil, bliver der taget backup.

Læs mere.

Synkronisering

Udover automatisk backup, har du adgang til en speciel mappe - synkroniseringsmappen.

Alle filer og mapper, som du lægger i denne mappe bliver spejlet over på andre computere, som du også har installeret Jottacloud på.

Læs mere.

Arkiv

Du kan arkivere dine filer og mapper, som du har backup af, og derved opbevare dem permanent i skyen.

På denne både kan du sikre f.eks. dine færdige projekter til evig tid og samtidig spare plads på computeren.

Læs mere.Bekæmp ransomware med backup i skyen

En af de største trusler
Ransomware er hidtil en af de største trusler mod sikkerheden af vores filer. Både private og erhverv rammes, og det kan virke helt uoverkommeligt at sikre sig.

Ransomware inficerer oftest en computer gennem vedhæftede filer, eller ved henvisning til kriminelle hjemmesider - alt sammen fremstående som den ægte vare. Ransomwaren låser filer på computeren. Kun mod betaling til de kriminelle, kan filerne låses op og åbnes igen.

Backup i skyen - hvordan sikrer det mig?
Når dine filer låses af ransomwaren, kan du gendanne sikkerhedskopierne fra skyen.
Da sikkerhedskopiering af dine filer sker automatisk, vil de krypterede filer også sikkerhedskopieres - men du altid mulighed for at gendanne dine tabte filer:

  • Vi opbevarer 5 versioner af dine filer
  • Filer der slettes fra computer, opbevares i skyen i 30 dage.

Benyt 'Arkiv' - og vær 100% sikker
Vi giver dig mulighed for at arkivere dine filer i skyen - dvs. at filer/mapper du vælger, opbevares helt aflåst i skyen. Dermed kan ransomware aldrig angribe dem.

Læs mere om arkiv-funktionen her.

Backup bør ikke ses som den eneste sikring mod ransomware - Se hvad du mere kan gøre.

Image

onlime jottacloud gendan tidligere versioner

Sådan gendanner du tidligere versioner af en fil

Hvad er backup?

Backup betyder at have en nødløsning eller redningsplan. Vi bruger computere til næsten alt, hvad enten de står på bordet, eller ligger i lommen. Derfor havner der også mange vigtige ting på dem, som minder med børnene eller vigtigt arbejde.

Nødløsningen for ikke at miste disse, er at tage sikkerhedskopier; forsvinder de ét sted, kan de stadig findes et andet.

Image

Automatisk backup

Automatisk backup betyder, at du ikke selv skal huske at kopiere vigtige filer fra din computer til eks. en ekstern harddisk eller et USB stik. Tager vi nye fotos dagligt, og løbende arbejder videre på dokumenter, er det ikke ligefrem overkommeligt i hverdagen.

Hos Onlime sker backup automatisk, ved at Jottacloud backup programmet installeres og kører i baggrunden. Der holdes øje med nye filer, eller ændringer i gamle filer blandt de mapper du vælger. Og så sikkerhedskopieres dit indhold automatisk online på servere i Norge.

Backup af iPhone og Android

Med en simpel app sikrer du billeder, videoer og andet fra dine mobile enheder. Tilmed kan du se indholdet af backup fra dine andre computere. Ligeledes kan du hurtigt tilgå eks. et billede, som taget med din iPhone, fra din computer.

Læs mere og hent appen her.


Hvad er synkronisering?

Arbejder du eksempelvis med et tekstdokument på én computer, er det smart at kunne åbne filen på en anden computer, og arbejde videre. Dette sørger synkroniseringsmappe for. Filer, du overfører til mappen, bliver automatisk overført til andre computere, iPhone og Android mobilenheder. Funktionen bruges også hvis du deler mapper med andre. Her kan både du, og dem du deler med, lægge filer i samme mappe - indholdet overføres automatisk, uden du skal downloade og uploade manuelt.

Her ser du Synkroniseringsmappen på Windows.

Læs vores blogindlæg om synkronisering her.

Image

Sikkert gemt online

At sikkerhedskopiere filer online, er både sikkert og bringer smarte og nyttige fordele med sig. Når din computer snakker med Onlime og Jottacloud, og overfører filer online, sker det med kryptering, så ingen kan overvåge og bryde ind. Jottacloud, som gemmer dine filer, er udstyret med top-moderne data-centre, hvor sikkerheden er høj.

Læs mere om vores sikkerhed og privatlivspolitik her.

 

Hvad kan jeg tage backup af?

Du kan tage backup af stort set alle filer på din computer. Med alt vi bruger computere til, er der forskellige ting, der er vigtigt for os at sikre. Oftest er det vigtige indhold billeder, videoer, dokumenter og musik. Men arbejder du med grafik, lyd, programmering eller andet, bliver dette indhold også sikret automatisk.

 

Hvordan gendanner jeg filer?

Med en online backup, er dine filer altid tilgængelige online. Det er nemt at gendanne filer direkte fra Jottacloud programmet, eller fra browser eller mobil app. Har du eksempelvis fået en ny computer, er det nemt at gendanne alle dine filer og mapper igen. Og hvis du er på besøg hos venner og vil vise billeder, er de altid tilgængelig fra browser og mobil-app.

Læs mere på vores hjælp og FAQ side.